4.11.2011

Jouluvalosuunnitelma


Olen kovasti viime päivinä miettinyt jouluvaloasioita.En oikein tiedä, että mitä laittaisin mihinkin ikkunaan. Pitäisikö tien puolella olla kaikissa ikkunoissa samanmoiset valaistukset, vai olisikohan silläkään mitään väliä. 

Jouluvalojen lisäksi pään vaivaa tuottavat verhot. Koska talo on ihan tien vieressä, on meillä ihan pakko laittaa verhot. Ja mä en ole lainkaan verhotyyppiä. Järven puolelle ei kuitenkaan taatusti laiteta minkäänlaista rättiä ikkunan eteen;)


Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus maalata kattoja ja seiniä, jotta 
pian päästäisiin tapetoimaan ja suopaamaan lattioita.Mukavaa nenäpäivää!


8 kommenttia:

 1. Minäkin mietin niitä talvivaloja...ja päädyin että laitan ulos takapihan kuusiin valot ja etupihalle laitetaan "valeistutuksena" pari kuusta joihinka valot...sisälle laitan ikkunaan tähden ainakin Peetulle yövaloksi...katsotaan joskos muihinkin huoneisiin...pojilla on jo se oksa...Nuo tuo mukavasti tunnelmaa pimeisiin iltoihin...

  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 2. Mites verho ongelmaan valkoinen paperikaihdin? On ylösvedettynä aivan huomaamaton mutta saa alavedettynä näkösuojan tarvittaessa?! :)

  Tai salusiini verhot eli puolitangot ikkunoihin ja ylhäältä tulee valo mutta verho peitää kadulta näkyvyyden.
  Me asutaan myös kadun varressa ja en aina jaksa vetää verhoja eteen joten ihmiset pällistelee sisälle :) no mun vika tietty kun en jaksa laitaa kaihtimia...

  VastaaPoista
 3. Mima; sullahan on sitten jo selvät sävelet valaistuksen suhteen;) Mulla on tosiaan vasta harkinta-asteella:)

  Anonyymi; No meillä on asennettu sellaiset kaihtimet tienpuolen ikkunoihin, jotka päästävät valon sisään, mutta ulos ei pitäisi paljon näkyä;) Mutta kaihtimet ei oo kovin nätit, joten meinaan peittää niitä jollain verhoilla. Vaikka sitten salusiineillä! ;)

  VastaaPoista
 4. Ei kai ne tarvitse olla samanlaiset joka ikkunaan, ehkä sentään huonetta kohden samanlaiset :) Cittarissa oli täällä alessa vitosella kauniita lasipalloja joissa valo sisällä. Ostin yhden kodinhoitohuoneeseen ja se on kaunis! Tupaan olisi myös pallot, mutta joku, kuka lie sähköasentaja ei ole saanut sinne pistorasioita :D
  Meilla on rullaverhot vaikka en niistä tykkää. Mutta saa huoneen pimeäksi ja tien puolet ikkunat "kiinni".

  VastaaPoista
 5. Mä rakastan yksinkertaisia paperitähtiä. Ja enkelikulkuetta. Ne saa seurata vuosi toisensa jälkeen mukana. Meillä ei muuten ole vielä kadun puolella peittäviä verhoja, mutta taitaa pikkuhiljaa tulla, sen verran näkyy uteliaita päitä ikkunan takana = )

  VastaaPoista
 6. Kadun puolelle paperitähdet ! Meillä oli viime vuonna ja laitan nytkin, mutten ihan vielä , ekana adventtina varmaankin.
  Salusiinit ? Sopii vanhaan taloon ! Voi vetää sivuun tarvittaessa. Jos teet kahdesta osasta. Helppo tehdä & toteuttaa !

  VastaaPoista
 7. "Verhovinkki" tein piimä+vesiväri seoksen ja maalasin ikkunan sillä vaaleaksi lumeksi. Lähempänä joulua lisäsin maalaten vihreitä oksia ja muutaman kuusenpallon väriä antamaan. Ja tomi hyvin näköesteenä. Samallalailla teen wc:n ikkunan kanssa vuodenaikojen mukaan maalauksen. Ikkuna kun on heti ulko-oven lähellä ja en halua verhoja vesaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanista vinkeistä. Olin Niina jotain tollaista mietiskellytkin. Anonyyminkin idea on kiva:)

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥