29.3.2011

♥♥♥


Oon tässä lepäillessäni mietiskellyt sisustusjuttuja. Mun maku on muuttunut jonkin verran viimeisen vuoden aikana, joten suurimmalla osalla vanhoista tekstiileistä taidan sisustaa pihamökin. Ellen innostu niitä sitten kirppikselle viemään;) 

Nyt pitäisi tilalle löytää uusia kuoseja... Kivoja löytyy kirppisaarteiden lisäksi ainakin Laura Ashleylta, Amy Butlerilta, Bungalowilta sekä Bloomingwillelta. Niitä on kyllä joka toisessa blogissa, mutta mitäpä se haittaa. Ikeasta haetaan ainakin yksi kolmen istuttava Ektorp sohva valkoisella päällisellä. Ja sehän nyt viimeistään kuuluu jokaiseen blogikotiin;) Näin olen kuullut sanottavan. Kuinka moni teistä nostaa käden pystyyn? Löytyykö Ektorp, ja onko se hyvä?

37 kommenttia:

 1. Hep, kaksi kpl kolmen istuttavia ja pari nojatuolia...Ja on HYVÄT!

  Hahahaaaa..

  Olen kans etsinyt Amy Butlerin kankaita täältä päin, mut ei missään ole ...Helsingissä jossain Eurokankaassa kuulema saattais olla...


  Mi-Ma

  VastaaPoista
 2. Meltä löytyy yksi divaani, joten käsi on pystyssä! Hyvin on hintalaatu-sude kohdallaan;)


  Reetta

  VastaaPoista
 3. Siis suhde, ei sude!

  Reetta

  VastaaPoista
 4. Löytyy, olenhan bloggaaja :)
  Mutta rehellisesti, siinä sohvassa on kyllä laatua enemmän kuin monessa kalliimmassa ja kun hinta on mikä on, niin luulen että toi sohva on myös monen bloggaamattoman kotona!

  Mitä sitten onko noita juttuja monessa muussakin blogissa. Jos tykkää, niin tykkää. Ei siinä sen kummempia. Jokaisella on oikeus kotiin, jossa vihtyy.
  Mä tykkään, ja viihtyisin varmaan myös teillä! :D

  VastaaPoista
 5. Hep! Täällä beige Ektorp. Täytyy kyllä puolustella, että se on ollut meillä jo muistaakseni ainakin 6 vuotta, paljonpaljon ennen blogiaikaani = ) Se on ihan ok, hinta huomioiden, mutta itse kaipaan suurempaa istumasyvyyttä

  VastaaPoista
 6. Mi-ma; ne kankaat on kyllä niin ihania! Onkohan ne kaikki ostettu? ;D Kiva kuulla sohvista hyvää palautetta.

  Reetta; Divaania ei olla ostamassa, mutta samalla tyylillähän sekin on varmasti tehty;)

  Emilia; totta! Jokainen saa hankkia kotiinsa mitä lystää. Haaveilen, että kirppiksiltä löytyis jotain ihania kankaita, mutta nyt en kykene kävelemään niin pitkiä matkoja:/ Kiva kun Ektorp on sunkin mieleen:)

  Kotivalo; on munkin tutuilla ektorppeja, muttei blogeja;) Oon muuten jonkun muunkin kuullut sanovan tuon yhdeksi ektorpin huonoksi puoleksi...

  VastaaPoista
 7. Hep, täältä löytyy myös :) Kotoa ja mökiltä. Ja aika monen muunkin oon saanut ektorpeista innostumaan, hintalaatusuhdehan on mainio!

  Ja hei niin, mitä sit jos löytyykin samoja juttuja muilta?? Enhän mä ilman blogeja tietäis puolestakaan niin ihanista jutuista, mitä nyt! :D

  VastaaPoista
 8. Kestääköhän Ektorp ryhdissään seuraavat kymmenen vuotta,mietiskelee mamma,joka osti kuukauden päivät sitten tummanruskean divaanillisen Ektorpin.
  Selkänojan-tyynyt jo nyt vähän mössöllään ja diivaanin pitkä tyynyosa pysyy tosi huonosti paikallaan ja ruodussaan.
  Meillä edellinen sohva oli Askon Alex-sohva ja se oli suuri ja tukuisa sohva ja olisi vieläkin palvelemassa,mutta kankaat kuluivat puhki kovassa käytössä.
  Tuo uusi sohva menettelee ja hinta oli kohtuullinen,siedettävä,
  mutta en taida kuitenkaan kehua sitä!!!!
  Jos rahapussi suinkin kestää, hankkikaa laatua,
  sanoo Ektorpin tilannetta tuumailevainen ja Alexia kaipailevainen rouva

  VastaaPoista
 9. Käsi pystyssä! Meillä on ollut Ektorpit kovassa käytössä 5,5v. Kolme lasta, koiria ja hyppimistä ja pomppimista ja mitä vaan.. Toinen sohva alkaa vähän kulahtaa, mutta hinta-laatusuhde on kyllä mainio. Vaihtopäällisillä saa huushollin hetkessä uuden näköiseksi. Tylsää vaan, että nykyisin valikoimassa olevista päällisistä monet pitää pesettää pesulassa. Sehän puhtaanapidon helppous oli ainakin meillä lähes ykköskriteerinä sohvan hankinnassa. Tykkään kyllä sohvien ulkonäöstäkin. Nyt tekis mieli vaan vaihtaa pienempi sohva pariin nojatuoliin..

  VastaaPoista
 10. Meille on ostettu Ektorp vuonna 2002 ekaan yhteiseen kotiin ja sama sohva on edelleen käytössä :) hyvin on kestänyt ja hintakin pudonnut vuosien varrella puoleen. Muistelen, että maksettiin siitä silloin 9 vuotta sitten reilu 600 € ja valkoiset päällisetkin olivat siihen aikaan pari sataa euroa. Nyt niitä saa 49 €:lla.

  Valkoiset päälliset ovat kestäneet hyvin kloritella pesun, jota saakin tehdä melko usein kahden pienen tahmatassun ansiosta.

  Meilläkin Greengatet saisivat väistyä Bungalowin, Butlerin ja Bloomingvillen tieltä :)

  VastaaPoista
 11. Ei ole ektorppia meillä mutta mielessä on monen monta kertaa käynyt mutta vanhaan kallistuin kun eteen tuli!

  Oon kans miettinyt omaa sisustus makua ja olen muuttunut radikaalisti minimalistiseen ja turha romantiikka on saanut väistyä mutta värejä ja kauniita kuoseja tullut sitäkin enemmän vaikka valkoinen pysyy aina.


  Ihania nuo laatikot,voikun sais bungalow laatikoita ja muita niiden tuotteita!Pyysin yhtä nettiputiikkia josko ottaisivat valikoimiin mutta tiedä sitten koska tapahtuu!

  Rauhallista iltapäivää sinulle!
  Anu

  VastaaPoista
 12. Ja vielä siitä istumasyvyydestä; mun mielestä se on just Ektorpissa kohdallaan; siinä mahtuu hyvin löhöömään, mutta vieraidenkin on hyvä istua siinä. Mun mielestä mikään ei oo inhottavampaa kuin joku jättilöhösohva jossain kyläpaikassa, jossa et kehtaa kuitenkaan nostaa jalkojasi sohvalle.. :-D

  VastaaPoista
 13. Ollaan oltu kohta 20 vuotta naimisissa, emmekä omista vieläkään sohvaa. Lapsiakin meillä on. Pari nojatuolia löytyy ja muita kevyitä istuimia. Ollanko me vähän outoja??? Ektorp sohva olisi minunkin makuuni, jos joskus sohvan ostoon päädytään. Haluaisin edullisen sohvan, saisi sitten laittaa vaihtoon nopeampaan tahtiin.

  Riitu

  VastaaPoista
 14. Meillä löytyy kesäkodista valkoinen 3-istuttava Ektorp ja ottaisin sellaisen kotiinkin, jos tulisi sohvanvaihto eteen.

  Nuo kuosit passaisivat mulle myös! Laitapa muuten ylimääräistä kamaa blogikirppikselle, niin mekin päästään kurkkimaan!

  Toipumisia!

  VastaaPoista
 15. Meiltä löytyy juuri tuo kolmen istuttava valkoisella päällisellä. Olen tykännyt, on hintansa väärti ehdottomasti. 5 vuotta on ollut meillä ja on ihan kuosissaan :)

  VastaaPoista
 16. Meiltä ei löydy,mutta kovasti haaveilen sellaisesta.Meillä kun on aika uusi sohva,niin mies ei suostu vaihtaamaan vielä:)

  VastaaPoista
 17. Yhdyn edelliseen eli haaveilen valkoisesta kolmen istuttavasta, mutta vielä en ole saanut hankittua. Suurin osa sitä kyllä kehuu hyväksi ja kivaksi, joten mä ainakin uskallan hankkia... joskus sitten :)

  VastaaPoista
 18. Meillä oli Ektorp aikoinaan, joskus kymmenen vuotta sitten. Se oli tosi mukava. Mistä en tykännyt, oli sen muovijalat, en tiedä onko ne vielä muoviset ja eihän ne näy. Se oli kyllä erikoinen sohva lapsistakin, koska sen tyynyjen alle ilmestyi silloin tällöin uusia videoita. Esikoinen usein jutteli sohvalle ja toivoi jotain elokuvaa :)

  Annoimme sitten jossain vaiheessa tämän ihmeellisen elokuvia antavan ektorpin eteenpäin...

  VastaaPoista
 19. Tyylin muutuminen on luonnon laki, meilläkin on kotiin alkanut ilmestyä viitteitä sellaisista asioista joita en olisi muutama vuosi sitten huolinut tupaan ollenkaan :)

  Ikea on kiva :)

  VastaaPoista
 20. Muutamalla ystävälläni on Ektorpit. Minun makuuni se on liian upottava ja liian rönsyävä muotokieleltäänkin. Edullinenhan se on kyllä. Yli viisi vuotta vanhat ektorpit ovat tuntuneet jotenkin muhkuraisilta. Valkoinen sohva olisi ihana, mutta stressaisin varmaan liikaa puhtaudesta ja se päälisten rihtominen päälle ei ole kovin kivaa. Ikean irtopäällinen meillä on yhdessä nojatuolissa ja useamman kerran vuodessa sitä saa pestä.
  Vanhoista valokuvista on kiva seurata oman kodin muuttumista. Sehän tässä kodinlaitossa hauskinta onkin. Koskaan ei ole valmista.

  Mukavia kevätpäiviä,
  Johanna

  VastaaPoista
 21. Onkoha Ektorp maailman myydyin sohva? Mahdollisesti. Vanhassa kodissa meillä oli beige Ektorp. En kyllä voi suositella kovaan käyttöön. Sellainen siisti vierassohva ehkä? Meidän lapsiperheessä meni kuopalle ja paakkuuntui alle kuudessa vuodessa.

  Manta

  VastaaPoista
 22. Ei ole,mut haluaisin,jos joku ostas ensin miun pun.nahkasohvat pois:)

  VastaaPoista
 23. Teija; :) Totta! Täältähän mä kaiken kivan aina bongaan;) Tää pitäis varmaankin kieltää multa!

  Katinkainen; juu... Toisaalta pitäis ehkä laittaa siihen enemmän rahaa, mutta kun niihin muihin ei saa niin kätevästi edes vaihtopäällisiä! Enpäs tiiä;)

  Mannukka; Kiva kuulla, että on sohva kestänyt! Meilläkin on sohvat kovassa kulutuksessa. Valkoinen väri ei oikeastaan sopis meille yhtään. Ainakin päälle on heitettävä joku peitto tms... Ja sohvan syvyys on tuntunu musta hyvältä testaillessa ja kyläillessä;)

  Anu, Gg:t joutaisvat multakin johonkin missä ei aurinko paista;))

  Riitu; eihän sohva oo välttämätön! Nojatuolitkin passaa:))

  Nonna; blogikirppis... Hmm. Viittisinköhän mä? :D

  VastaaPoista
 24. Heidi; Vau:) Enemmän on näitä positiivisia kokemuksia;)

  Minttunen; jippii! Meillä ei oo ollenkaan sohvaa;)

  Virpi; samaa mieltä. Kyllä sen taitaa uskaltaa hankkia:)

  Leena; eipä taida meidän sohvasta löytyä leffoja;) Olis kyllä aikasta kivaa!

  Pilvitarha; Niin se taitaa olla, että koskaan ei tuu valmista jo sen takia, että maku muuttuu!

  Johanna; mä taas nimen omaan tykkään sen ektorpin muodoista;) Edellinen sohva oli aika suoralinjainen ja liian moderni;)

  Manta; meillä se tulis ihan olkkariin... Tietenkin jos se olis oikeasti huono, niin voishan sen sitten laittaa vaikka johonkin muuhun huoneeseen, niitä meillä tulevaisuudessa tulee riittämään;)

  Bertta; pidän peukkuja, että jonain päivänä saat oman ektorpin;)

  VastaaPoista
 25. Löytyy, kaksi valkoista sohvaa.
  Ja tietty sen kaverina se Barometer jalkalamppu, mikä myös "kuuluu" blogikotiin. =) Hih!
  Tyyli muuttuu kyllä kai monella vuoden mukaan. Mulla kanssa, mutta tietyt asiat vaan pysyy. Kuten rakkaus lehdenvihreään ja valkoiseen.
  Mä täällä pohdin, että uskaltaisiko sitä tehdä keittiön vain avohyllyillä? Että toimisikohan se?
  Toki ruokakomero ompi umpinainen ja pari yläkaappia kylmälaitteiden päällä...ja nurkkaankin tulee yksi vanha ovellinen kaappi.

  VastaaPoista
 26. Anrinko; meille ei tuu keittiöön yläkaappeja! Ei ollut vanhassa kodissakaan ja hyvin pärjättiin;) Jotain hyllyä on kans tarkoitus laittaa. Kuulostaa siis mun korviin vallan mainiolta suunnitelmalta;) En malta odottaa, että näen teidän rempatun keittiön!

  VastaaPoista
 27. Ei ole Ektorp-sohvia, mutta haaveissa on sitten kun nykyinen hajoaa. Butlerin kankaat on ihania!

  VastaaPoista
 28. Juu, käsi pystyssä täälläkin..
  Meillä on valkosena 3-istuttava ja sit se isohko nojatuoli.
  Reilut pari vuotta vanhoja. Tykänny oon kovasti, usein pidetään torkkupeittoo/vilttiä päällä kun oon niin laiska peseen niitä päällisiä. Tai pesu vielä menee mutta se silitys!! :)

  Vähän selkänoja tyynyt lässähtäny, mutta kai niitäkin uusia ikeassa myytäis. Kyllä mun mielestä tohon hintaan on enemmän kun passeli!! Suosittelen siis :)

  VastaaPoista
 29. täälläkin valkoisena kyseinen sohva,ja ollaan oltu tosi tosi tyytyväisiä. aikaisempi sohva oli yli puolet kalliimpi ja kangas siinä kulahti parissa vuodessa.tuossa on niin loistavaa että pääliset saa pestyä :)
  -s-

  VastaaPoista
 30. Ektorpin puolesta ++++ koko olokkarin kalusto iiiiikeasta :D

  VastaaPoista
 31. Haa, minäkin nostan käden pystyyn!! Meiltäkin löytyy Ektorp, 3 istuttavana ja valkoisena tottakai :) Ihan todella hyvä hintalaatusuhde... Ja mikä parasta kankaat voi pestä 60 asteessa ja jos pinttyneet tahrat eivät lähde normipesussa niin onneksi kloriittipesu on keksitty. Suosittelen ehdottomasti!!

  VastaaPoista
 32. Ei löydy Ektorpia meiltä :) Nahkasohva, ruskea antiikkinahka. Mies sai pitkään puhua, että ihanan kangassohvani siihen vaihdoin. Onneksi vaihdettiin lasten kanssa olisi vanha sohva ollut jo monta kertaa katastrofin keskellä.

  Ja mikäs siinä jos samat merkit kiertää ja itse niistä pitää :) Persoonallisuus tehdöän omilla jutuilla lisänä ja omin tavaroin (joita siis ihan henk koht käytetään tai on suvun tai matkojen kautta hankittu).

  VastaaPoista
 33. Jooo ! Meillä kaksikin ! Ekan omani tosin ostin ennen blogia ja ennen edes pilkettä silmäkulmassa :D
  Vuos oli 2005 yhä käytössä (kahden istuttava, kolmannet päälliset menossa) ! Mutta hyvä soffa on, kun on edullinen ja saa uusia päällisiä :)

  VastaaPoista
 34. Kiitti kaikista Ektorp-kokemuksista ja muistakin kommenteista;) Kyllä me näiden kehujen jälkeen uskalletaan ko sohva hankkia, varmasti!

  VastaaPoista
 35. Täältäkin ääni Ektorpille. Ja blogikirppikselle! :)
  -Tiitu

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥