18.1.2011

Akkunat
Ollaan tykätty tosi paljon meidän uusista ikkunoista. Niistä ei vedä ja onhan ne kauniitkin. Sellaiset kuin talossa alun perin on ollut. Jonkun verran on saanut puolustella ikkunoiden uusimista ihmisille, jotka eivät meidän taloa ole nähneet... Vanhat ikkunat olivat kuitenkin kaikki eri ikäisiä ja eri näköisiä. Haperoita ja rikkinäisiä. 

32 kommenttia:

 1. Ikkunat uusitaan jos on uusimisen tarve. Piste! Pääasiahan on, että ne uusitaan talon henkeen, kuten teillä on tehty, ja kuten taloon varmaan pitääkin, kun om mv suojelu.

  Sako kysyä, minkä firman pokat teillä on. Saako siis ikkunat ja ajanhenkiset salvat ym jostain näppärästi. Mersäkylän navetalla ainakin on se uusrakentamisen ja korjaamisen kauppa, joka niitä tekee. Olis kiva kuulla!

  Kamalaa on se, kun näkee kauniin vanhan talon, jossa on sellaiset tavalliset nykyaikaiset tusinaikkunat. Meilläpäin niitä näkyy :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää ikkunat. Ja toi teidän russeli=) Meillä kotona kaksi pitkäjalkaista parsonia.

  VastaaPoista
 3. Sinun kuvat on aina niin kauniita. Käyn täällä usein ihastelemassa. Nuo haat näyttävät samalta kuin minun vanhan kotitalon ikkunoissa. Voimia remonttiin!

  Titta

  VastaaPoista
 4. Eihän ne ikkunatkaan ikuisia ole jos niistä ei pidetä huolta! Joten vaihtoon vaan jos tarve vaatii. Todella nätiltä näyttää talo noissa alemmissa kuvissa :)

  VastaaPoista
 5. Emilia; oot ihana<3 Ne on tilattu Puusepän liike Tammiselta Joutsasta. Oli tosi kova homma löytää just oikeanlainen puuseppä! Onneks löydettiin. Aika kauan jouduttiin kyllä odottamaan tilausta;) Ilmeisesti Rakennusapteekki on ainakin niiden jälleenmyyjä. Ja jep, monesti vanha talo pilataan väärillä ikkunoilla:/

  Hanne; russelit on ihania! Kuvassa on meidän Peppi, joka on ihan blondi. Ja ihan pieni!

  Titta; kiitos:)

  VastaaPoista
 6. Katja; oon kyllä samaa mieltä. Toisille vaan on niin kova pala tää ikkunoiden vaihto;) Mutta ei meille;) Kiitti<3

  VastaaPoista
 7. Kiitän upeasta blogista! Täällä on värit kohdillaan. Harmittaa kun niin paljon valkoista tyrkytetään. Valitin jo yhteen alan lehteenkin!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi; eipä kestä:) Ja elämässä pitää olla väriä;)

  VastaaPoista
 9. 34 kyläilemässä! Huh:) En ihmettele. Kauniit on ikkunatkin.

  VastaaPoista
 10. Ikkunat on talon silmät...ja ne pitää olla talon kanssa samanhenkiset eli samalta vuosikymmeneltä kuin talokin.On se vain ihana,että vielä löytyy osaajia,jotka taitaa tuon ikkunan teonkin...niihin on hyvä turvautua,kun vanhaa korjaa.

  Tsemppiä remppaan ja viikkoon:)

  VastaaPoista
 11. En tiennytkään että uutenakin saa noin kauniita ikkunoita kaikkine nuppeineen ja pidikkeineen. Ikkunat on tosi tärkeä juttu, niihin kannattaakin panostaa. Kaikkein kamalimpia ovat minusta ne tummanruskeat ikkunapokat joita on vaihdettu moniin vanhoihin taloihin joskus 80-luvulla.

  VastaaPoista
 12. Hyvän näköiset on ikkunat :) Meilläkin olisi jossakin vaiheessa vaihdettava kaikki talon ikkunat..on vaan tätä muuta remppaa tässä ensiksi tulossa..huh!

  VastaaPoista
 13. No joo, aivan ihania salpoja sun muita uusissa akkunoissanne, ovat silti just 2000-luvulle sopivat ku eivät vedä!..en tajua miks pitää kritisoida nui päivänselevää asiaa, saahan ikkunat uusia omaan kotiinsa ja vielä kun sen tekee hyvällä maulla... ei oo muilla nokan koputtamista.

  VastaaPoista
 14. Kauniit on enkä olisi uusiksi huomannu ellet olis maininnut,niin hämää nuo vanhat salvat ym.Hienosti toteutettu.Ikkunat on se mikä minua kiehtoo vanhoissa taloissa.Lankkulattian lisäks :) Mutta ehdottomasti on oltava käytännölliset,eihän kukaan halua maksaa itseään kipeeks lämmityskuluja ja palella!

  VastaaPoista
 15. Kyllä tuollaiset akkunat kannattaa erikseen esitelläkin, tosi kauniit ja erityisesti nuo helat!
  Ovatko karmit siis ihan umpipuuta?

  Meillä uusittiin yläkertaan pakosta ikkunat ihan tiivin toimesta, ja kyllä mua ärsyttää ne järkyttävän isot muhkukahvat... Mutta ei kyllä vedä niistäkään eikä ne muuten niin hirveen rumat ole :)

  VastaaPoista
 16. Alumiini-ikkunat oli ne sitten uuden tai vanhan mallin mukaan on mulle aina kauhistus, mutta uudet kokopuiset vanhan mallin mukaan puusepän tekemät ikkunat on ihan ok... ja kauniit näyttäis teidän ikkunat olevan. Ja toki uudet ikkunat saa laittaa, jos vanhojen kunnostus on toivottoman suuri homma... uudet ikkunat vain sit niin tiiviitä, että jos niissä ei ole raitisilmaventtiilejä, niin hallittu ilmantulo kannattaa varmistaa sit muulla tavalla... ainakin siis jos tuntuu olevan ongelmaa ilman laadussa.

  Meillä oli uusittu ikkunat joskus 60-luvuilla, umpipuisina ja ulos/sisään aukeavina vanhan tyylisinä, niin ja pari taitaa olla 40 -50-luvultakin.

  VastaaPoista
 17. Mä en olis ees huomannut, että ikkunat on uudet, ellet olis maininnut. On kyllä niin hyvin vanhan tyyliset!

  Söpö hauveli myös, ja kivat punaset yksityiskohdat kuvissa :)

  VastaaPoista
 18. Kauniit ikkunat :)
  Ja nuo koirulit on niin söpösiä, kun ne aina vilahtelee kuvissa! :)

  VastaaPoista
 19. Huomaatko, mäkin osasin kirjautua.. ja ihan ite..en kyllä yhtään tiedä, oisko tota blogger tiliä voinut ottaa, kun ei mulla mitään blogia ole, mutta pääasia on että jollain pääsee kirjautumaan :D
  Olen kyllä aika avuton näissä tietokone asioissa, onneksi meillä muut tajuaa vähän paremmin :)

  VastaaPoista
 20. Kauniit ovat. Ja kyllähä ikkunat on aika iso asia lämmitysasioita ajatellen.

  VastaaPoista
 21. Löysinpäs täältä ihana blogin! lisään blogisi listalleni :)
  Remontoimme 6 vuotta sitten ensimmäistä taloamme.
  (mansardikattoinen kivitalo vuosimallia1928) ja uusimme siihen kaikki ikkunat. Teetimme ikkunat puusepällä ja kyllä niistä tulikin kerralla kauniit! Nyt asumme toisessa kivitalossa (vm.1938) ja tännekin on kauniit puiset ikkunat uusittu kymmenen vuotta sitten. Jään seurailemaan remonttianne :)

  VastaaPoista
 22. Lissu; :)

  Mannukka; kiitos:)

  Bertta; oli oikeasti vaikea saada kunnon osaaja hommiin!

  Kirsikka; no ne on rumia sellaiset ikkunat, ruskeat 80-luvun;)

  Heli; ikkunat on helppo vaihtaa, mutta kallista remppaa on luvassa sullakin;)

  Ansku; ikkunat on joillekkin oikea punainen vaate!

  Rimpsukaisa; totta, energiaa on pakko ajatella:)

  Pilvitarha; on ne umpipuuta;)

  Kirsi; no siltakulma ei oo niin tiivis ikimaailmassa, etta olis huolta;) Siltakulman ikkunoita oli uusittu vaikka milloin. Ja talo on ollut ilman asutusta kohta 10 vuotta... Kukaan ei oo huolehtinut ikkunoista tai muustakaan:/

  Teija; No hieno juttu;) voidaan olla tyytyvaisia:)

  Pepita; HIenoa hienoa!!!

  Tiina; aivan;)

  Anne; kiva kun piipahdit:) Tervetuloa!

  Nanna; kiitos kiitos:)

  VastaaPoista
 23. Upeat ikkunat. Meillä kun on just ne 80-luvun tummat ikkunanpokat. ;) Tekisi niin mieli tilata uudet, mutta pitäis voittaa ensin lotossa. Joten annetaan maalisutin heilua kesällä. En ollut tajunnutkaan, että puusepällä voisi tosiaan teettää ikkunoitakin. Tämä pitää pitää mielessä.

  VastaaPoista
 24. Ihanat ikkunat. Kyllähän niitä ikkunoita kehotetaan uusimaan ja kunnostamaan energian säästön takiakin, niin miksei vaihtaessa sitten valitsisi näin hienoja :)

  VastaaPoista
 25. Mahtavaa kun löysitte osaajan, joka teki teille upeat ikkunat!

  VastaaPoista
 26. Onnea uusista ikkunoista! Kauniit ovat, ja taidolla tehdyt varmaankin!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 27. Toi eka kuva on kuin Country Living lehdestä.Aivan ihana kuva.
  Mahtavaa tietää noin tulevaisuutta varten että on olemassa tollasia puuseppiä jotka tekee ikkunoista noin vanhan näkösiä.Täällä meilläpäin näkyy ihan hirveesti vanhoja taloja mihin on uusittu jotkut kauheet kasari/ysäri ikkunat.

  VastaaPoista
 28. Näyttää kovin tutulta :)
  Samanlaiset myös meillä. Ikkunan malleista en osaa sanoa, kun et laittanut kuvaa koko ikkunoista. Meillä Sydänpuu-ikkunat.

  VastaaPoista
 29. Miia; kyllä valkoisella maalilla saa ihmeitä aikaan;)

  Satu; niimpä;)

  Kati; oli kyllä aika vaikea homma;)

  Nonna; on ne niin kauniit ja hyvät!

  Sannu; meilläkin oli pari ikkunaa tosi rumia. Muutama alkuperäinenkin kyllä oli, ja ne laitettiin talteen;)

  Niina; no meillä on saman ikkunat kuin teillä sitten;) Malli näkyy tuosta oikean ylänurkan kuvista. Mallia ei saa vaihtaa, mutta ei oltais haluttukaan, tietenkään;)

  VastaaPoista
 30. Hei, saako kysyä noista ikkunoista; missä n. pyörii ikkunan hinta? Että tuliskos edes kuuloonkaan omaan taloon hankkia...:)
  Kiitos!

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥