12.10.2010

Suuri keittiöpostaus

Bloggeri vähän niin kuin toimii, joten keittiöstä asiaa! Meillä on tuleva keittiö kuin sikolätti tällä hetkellä, mutta älkää antako sen haitata. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Ylimmässä kuvassa näkymä olohuoneesta keittiöön. Edellinen omistaja on purkanut huoneiden väliltä seinän, joten nyt keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa, suunnilleen 50 m2. Lattia on leveää lankkua ja katossa on ihanat vanhat helmiponttipaneelit yli kolmen metrin korkeudessa.Tuohon valkoiseen muuriin tulee se kaakeliuuni, ja meillä leivinuuni tehdään alakertaan. Puuhella on vielä kysymysmerkki. Tulossa on, mutta paikasta ei hajua.


Jääkaappi jää tuohon kohdalle missä se on nytkin. Takana oleva seinä levytetään, sillä siihenkin on hirsiin sahattu moottorisahalla pieni oviaukko. En ymmärrä mitä järkeä. Ruokapöytä tulee alussa ikkunan eteen, mutta myöhemmin se siirtyy pari metriä ikkunasta ulos ruutulasitettuun lisäosaan, joka rakennetaan alakerran kuistin päälle. Tähän saadaan luultavasti lupa, sillä julkisivu ei muutu ja lisäosa tehdään talon henkeä kunnioittaen.Tulevan ruokakomeron pieni oviaukko näkyy oikean puoleisen kuvan oikeassa reunassa.

Jouduin yhdistelemään kuvia hölmösti ettei bloggeri laita niitä kyljelleen:/

Tällä hetkellä tienpuoleisten ikkunoiden edessä on levyt, jotta eivät uteliaat kurki sisälle. Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy nurkkaus, jonne tulee muurista lähtien ensin hella ja uuni, pöytätasoa, nurkkakaappi ( en olisi halunnut ), tiskiallas ja pöytätasoa. Ikkuna on niin matalalla, että sen eteen tehdään kiinteä penkki, jonka sisällä voi vaikka säilöä tavaraa. Lisää pöytätilaa tulee vielä saarekkeeseen joka tulee toistaiseksi johonkin mihin se parhaiten asettuu.


Tarkoituksena ei ole tehdä mitään suuren suurta romunkerääjän unelmakeittiötä, vaan kaappeja laitetaan juuri sen verran kuin on tarvetta. Aiemmassa kodissa olin erittäin tyytyväinen keittiön kaappien määrään, joten tämän keittiön toteutamme aika samaan tyyliin. Ja nyt on suuren suuri vintti ihan käden ulottuvilla!

Ikeasta hankittiin:

 
 
Nyt voisi alkaa miettiä jotain ihania keittiöön sopivia tapetteja. Ja muutama vanha lattialankkukin tarvittaisiin... Ja juu. Hommia piisaa tässäkin huoneessa;) Tsempitykset tervetulleita!

***

Ei hitsi miten pimeitä kuvia! Aargh!

30 kommenttia:

 1. Mahtavia suunnitelmia! On kiva nähdä mistä olette lähdössä liikkeelle:) Smeg laittaa minut kateudesta vihreäksi. Joko se muutes on käytössä?

  Susu

  VastaaPoista
 2. Innolla odotan keittiönne edistymistä, sillä meilläkin on tuloillaan keittiöremppa. Teidän talosta tulee kyllä ihana <3

  VastaaPoista
 3. Aluksi tietysti sitä tsemippiä! :D

  Ja sitten; IHANAA! Sun maulla ja taidoilla tosta tulee ihan unelma. Voi jukra!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! ;)
  Tulee varmasti hieno!

  VastaaPoista
 5. Hieno tulee! :) Johan tässä remonttikuume nousee, kun sun blogia seuraa.. :P

  VastaaPoista
 6. Susu; on käytössä! Meillä on pikkumökissä kyllä ihan tilava jääkaappisysteemi, joten ei tarvita sitä niin kovasti kuin kesällä;)

  Kiitti te kaikki muutkin;)

  VastaaPoista
 7. Täältäkin tsemppiä. Tosta tilasta tulee varmana kodikas.

  VastaaPoista
 8. Siitä tulee mahtava! Tuun sit pullakahveille, kun se on valmis. ;)

  Meillä on toi sama uuni valkoisena, mä rrrrrakastan sitä! Tuo musta on myös ihana! Voi vitsi, tässähän oikein syyhyäis päästä taas tekeen keittiöremppaa... ;)

  Tsemppiä hommiin!!!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 9. Jo nuo hirsiseinät saa sydämen täällä aivan sykkyrälle, ihanat!
  Tuosta tulee tosi upea, näkee jo nyt.
  Ikean hankinnat on ihania, tykkään edelleen tuosta posliinialtaasta, sen tahdon joskus myös meille.
  Mustan hurmassa elävä ihminen tykkää ihan sikana... (höh!!! tyhmä sanonta ja inhoon sitä mutta tähän kyllä natsaa ;) tuosta mustasta uunista.
  Tahtosin kans!
  Ootellaan siis ihan intona tulevaa.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa seurata tätä projektia! :))
  Intoa ja tsemiä teillekin remppaan!

  VastaaPoista
 11. Täältä tulee tsempitystä! Suunnitelmat kuulostaa hienoilta!

  VastaaPoista
 12. Hieno tulee, taas kerran! Näyttää tosi tilavalta ja toi Smeg.. mulle kans! :)

  TSEMPPIÄ!

  VastaaPoista
 13. Päivi; tuu vaan! Jos käyt Treella, niin sieltä on vaan reilu 100km tänne;)

  Tiina; tossa on erehdyttävästi mustan uunin kuva, mutta meille tulee antrasiitti. Mies sai päättää, ja sen halusi. Tykkään siitä kyllä itsekkin:)

  Kiitti muutkin naiset tsempityksistä!

  VastaaPoista
 14. Äh, kirjoittamani viesti todennäköisesti katosi, kun tuli jokin virheilmoitus.

  Sitä piti kysymäni, että tuleeko leivinuuni ainoastaan lämmitystarkoitukseen, vai onko teillä alakerrassa jokin tila, jossa valmistella paistettavat ruuat, kinkut, rieskat pataruuat ja muut? Mummolassa on ihana leipomishuone, jossa on vain uuni ja valtaisa pöytä itse leipomista varten. Leivinuunin lämpö menee vähän harakoille, mutta minusta on mukava ajatus, että joskus on leivottu niin usein, että sitä tarkoitusta varten on kannattanut tehdä oma huoneensa.

  Riikka

  VastaaPoista
 15. Riikka; meille kyllä tilan puolesta mahtuisi leivontahuone alas;) Meidän remppamies sitä ehdottikin, joten kyllä tässä ihan vähän on sellainen ajatus. Luultavasti leivaria kyllä enemmän käytetään lämmitykseen ja mä paistan pullerot yläkerran keittiössä;)

  Mutta meillä ei siis mahdu leivari keittiöön, sillä me halutaan kaakeliuuni kuitenkin mieluummin siihen tulevalle paikalleen. EI haluta sellaista järisyttävän suurta puuhella/leivinuunikompleksia:/

  VastaaPoista
 16. Tää vain täällä huokailee. Ihanaa teille tulee ja jaksuja sinne, kyllä se siitä. Naula kerrallaan :)
  Sirkku

  VastaaPoista
 17. Ihania suunnitelmia : ) Keittiöstä tulee varmasti upea... odotan oikein innolla tulevia postauksiasi.
  Oikein paljon tsemppiä !!!

  VastaaPoista
 18. Noilla suunnitelmilla keittiöstä tulee varmasti upea!! Huokailemaan pistää jo nämä kuvat ..en osaa ees kuvitella fiiliksiä kun sitten jossain kohtaa näkee kuvia valmiista :)

  VastaaPoista
 19. Hyvällä mallilahan teillä ollaan. Keittiösuunnitelma vaikuttaa hyvältä, itsekin olen sitä mieltä että vain tarpeellinen määrä kaappeeja :) Meille ei saatu mahtumaan tuota kaksialtaista allasta, saa nähdä kuinka pärjään kun en ole koskaan olut vain yhden altaan varassa.

  VastaaPoista
 20. Mielenkiintoista seurata rempan edistymista!!!
  Onko sinulla kokemusta aiemmin tuosta posliinialtaasta?Kestaako hyvin kaytossa vai tuleeko halkeamia helposti???

  VastaaPoista
 21. Iltaa:) Mahtavaa kuulla, että jaksatte lukea mun remppapäiväkirjaa;) Kivaa jos tästä joku saa itsellekkin jotain inspistä;)

  Lisay; Eipä ole aiempaa kokemusta, mutta oon sitä mieltä, että ei se teräsallaskaan niin nätti oo naarmuisena;) Ja meille ei tule ollenkaan yläkaappeja, joten ei sinne tavarat ainakaan korkealta tipa. Ja hintakaan ei ole vallan hirveä... Että jos joskus joutuu vaikka hankkimaan sit uuden. EIhän sitä koskaan tiedä.

  VastaaPoista
 22. Voi ryökäle, vähänks ihana!
  Kyllä kuule innolla odotan näitä 'rempanedistymispostauksia':)

  TSEMPPIÄ lähetetään täältäkin, kaikki on varmasti tuhat kertaa vaivan arvoista!

  Ps. mites iso se vintti on...me muutetaan sinne vinttitontuiks, jookos.

  VastaaPoista
 23. Tsemppiä!

  Kuule, tätä remppapäiväkirjaa on aivan ihaha seurata! Keittiöstä tulee aivan varmaan ihku!

  Voi hitsit, millähän saisi miehen houkuteltua allaspäivittykseen. Vastahan meillä on 6v allas, mutku tahtoo ton valkean. Kaunis! Eikä hinnalla pilattu.

  VastaaPoista
 24. Anu; vintti on varmaankin maks 200 neliöö. Mutta kyllähän siellä vaikka asuis;)

  kiitos Bea ja Miia♥

  VastaaPoista
 25. Hyvältä kuulostaa ja ennenpitkää näyttää :) Ihana Smeg.

  Kaikki vaiva palkitaan sitten kun pääsette asettumaan taloksi.

  Haluu kans vanhan talon!

  VastaaPoista
 26. Keittiöstä tulee ihana. Puiteet on huikeat: paneeli korkeassa katossa, lankut lattiassa...odotan innolla miten edistytte! Tsemppiä vaan kovasti, olen täällä hengessä mukana :)

  VastaaPoista
 27. Eh niin piti kirjoittamani: puitteet on huikeat :)

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 28. Arvaa hymyilyttääkö mua täällä!
  Meille tulee taloon aivan sama liesituuletin, allas sekä hana Ikeasta. Hih hii!
  Sit puiset työtasot, valkoinen keittiö Ikeasta myöskin ja avohyllyjä.
  Smegiä harkitaan keittiön nurkkaan, mutta ei punaisena.
  Eli todella mielenkiinnolla seuraan teidän remppasuunnitelmia. =)

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥