7.9.2010

Vaiheessa


Nyt alkoi jo mua itseäkin kyllästyttää tämä blogi, kun sen perusteella meillä ei tapahdu yhtään mitään! Oikeasti täällä meidän kartanossa painetaan hommia ihan tosissaan. Pahintahan tässä on, että meillä on joka paikka purettu ja ihan vaiheessa. Yksikään paikka ei ole lähelläkään valmista.

Ensin kuvia onnellisen isäntäparin makkarista. Me siis ollaan oikeasti onnellisia tästä sekasotkusta, meidän unelmasta. Tästä huoneesta on ihana järvimaisema, joka vaihtuu monta kertaa vuodessa, niin kuin tiedätte;) Ollaan purettu vanhaa pois, ja rakennetaan hengittävää ja vanhaa kunnioittavaa tilalle. Lattia ja seinät on oikaistu ja parhaillaan eristetään ja levytetään seiniä. Lattialankut sen jälkeen...


Pönttöuunista vanhat maalit vex ja uusi maali tilalle. Sävystä ei tietoa tässä vaiheessa. Ehkäpä joku harmaan sävy.


Kaikin puolin meidän uusi koti on hyvässä kunnossa runkonsa puolesta. Parista kohdasta on joku vähän hapero hirsi löytynyt. Kaikki purut sun muut ovat kuivia.


Makkarin vieressä on aula, josta ollaan myös purettu kaikki irti lähtevä pois. Samat operaatiot tähänkin tilaan kuin edelliseen. Puusohvan takana on lasten huoneet.


Tässä aula toisesta suunnasta, keittiöstä ja olohuoneesta katsottuna. Ja meille tosiaan tulee ihan vaan olkkari ja keittiö. En halua saleja sun muita huoneita, vaikka joskus tässä talossa sali on ollutkin. Me ei kuitenkaan rakenneta museota, vaan maailman ihaninta kotia. Meille ihaninta.

Mitäs sanotte? Taitaa mökkielo jatkua vielä jokusen aikaa;)


Psst! Pitkästä aikaa laitan anonyymeillekkin kommentointimahdollisuuden, sillä mulla on ollut oikein ikävä teidän viestejänne!

46 kommenttia:

 1. Huih! Hyvältä urakalta näyttää. Joksikin tovin. Ihanaa rakentaa unelmakotia! Onnea ja voimia matkaan molemmille!

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! olen niin odottanut kunnolla kuvia remontista ja teidän uudesta talosta. Tiedän paikan ja olette iskeneet oikeaan kultasuoneen:) Paljon voimia remontissa jaksamiseen!

  Lissu

  VastaaPoista
 3. OI! Tossa on toi kaide! Mä muistan ton, vanhasta blogista... suurten päätösten viikonloppu. :) Ja siinä se nyt on, teidän oma. Ja niin ihana...

  Siellähän näyttää jo tosi hyvältä. Nyt voisin listata muutamia asioita, joista olen kateellinen, mutta en, en alennu, vaan olen onnellinen teidän puolesta! Teille tulee ihana koti. <3

  -Päivi-

  VastaaPoista
 4. Tästä me mieheni kanssa haaveilemme. Olisi unelma löytää vanha surullinen talo ja tehdä siitä taas onnellinen. Kiitos tästä blogista. Upeaa olla osa teidän projektia!

  unelmasäleikkö

  VastaaPoista
 5. Näyttää niin hyvältä!! Lähetän paljon voimia remontoimiseen.

  VastaaPoista
 6. On teillä urakkaa :) Me asutaan sekamelskan keskellä, keittiö purettu kohta alkutekijöihin... Remppaintoa!

  VastaaPoista
 7. Hiljaa hyvää tulee:)Tsemppiä ja jaksamista suuren, mutta sitäkin ihanampaan unelmaan kohti omaa ihanaa kotia...Mukavaa syksyä myös:)
  ^Minna^

  VastaaPoista
 8. Kyllä se siitä, pääasia että saatte omanlaisenne kodin... Hyviä remppatuulia!

  VastaaPoista
 9. hyvälle näyttää!!ja miten siistiä remppakuvia!ei meiltä saa tälläsiä ikään;))
  intoa ja hyvää tuulta toivottelen...varmasti ihanaa tuloo,ku ihanalle näyttää jo nyt!

  VastaaPoista
 10. Urakkaahan tuossa on kerrakseen,mutta Teidän ahkeralla uurastuksella uskon tuosta tulevan JUURI sellaisen IHANAN kodin kuin Te siitä haluatte.

  Kyllä se vielä valmistuu....

  Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
 11. Se on ilahduttavaa, että runko on säilynyt kuivana. Siitä on hyvä jatkaa. Ja se on juurikin niin, että nämä ns. näkymättömät työt vie tuhottomasti, kyllä sitä tapettia ja lattiaa sitten jo laittaa = )

  VastaaPoista
 12. Kyllä teillä hommaa riittää, mutta tulos on varmasti ihana - siitä ei epäilystäkään. =) Kiitos vielä ihanasta blogistasi.
  MK

  VastaaPoista
 13. Samaa kirjoitan kuin malla ..niin siistejä remppakuvia :)
  Jaksamista remonttiin toivottelen minäkin :)

  VastaaPoista
 14. Kiva nähdä kuvia teidän projektista. Niitä oon odottanutkin.

  Iso on urakka, mutta aivan varmasti sen arvoinen :)
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 15. Jaksamista! Niin tutun näköistä noissa kuvissa. Samaa ilmansulkupaperia on kulunut rullatolkulla tässäkin rempassa :)
  Kyllä se vielä valmistuu!!

  VastaaPoista
 16. Tsemppiä ja remotti-intoa koko porukalle! :D Oma unelmani näyttää hyvin paljon samantyyppiseltä. Mielenkiinnolla seurailen minkälaisen ihanuuden tuosta saatte aikaiseksi. Ehkä mekin sitten joskus.. :)

  Minna

  VastaaPoista
 17. Hyvältähän se näyttää jo, paljon on purettu ja pikkuhiljaa uutta tilalle. Kiva nähdä miten remontti etenee, voimia sinne!

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Jösses näyttää kyllä hyvältä! Enkä yhtään epäile teidän onnellisuutenne tilaa, eihän tuolla voi muita kuin onnellisia touhutakaan! Joten go on vaan, kyllä se sieltä joskus valmistuu!

  VastaaPoista
 20. Näyttää ja kuulostaa mahtavalta!! Ja valmista tulee pikkuhiljaa.

  Meillä on oltu jonkun sortin rempan keskellä pari vuotta jo.. Nyt menossa ulkoeteisen purku. Toivottavasti kukaan ei katko koipiaan kun ulko-ovelta on metrin pudotus maahan...

  Meillä on melkein samanlainen penkkisohva, käsinojat vaan on kaarevat, muuten ihan sama. Rakastan penkkisohvia!

  Ai niin, kerrotko sit jossain kohtaa millä maalilla maalaatte pönttiksen! Meillä on keittiön uunista tosi kulunut maali ja maalaisin sen uudestaan, mutta ei oikein tunnu kukaan tietävän millaisella maalilla se pitäis vetää.. löysin jo kerran maalia mikä oli tarkoitettu uuneille yms mutta se oiskin pitänyt sitten kuumentaa joihinkin hirmu kuumuuksiin että kiinnittyy... eli käy sit lähinnä joillekin ulkojutuille. Nyt on sitten joku sellanen puulle sekä metallille sopiva maali tuolla mutta senkin kohdalla myyjä hiukan empi että onkohan sekään ok...

  VastaaPoista
 21. Iso urakka, mutta varmasti siitä tulee ihana! Tsemppiä teille uurastukseen.

  PS: tuota pönttöuunia mä kadehdin, tahtooooo! :)

  VastaaPoista
 22. Upea tuo kaide !!!
  Tsemppiä remonttiín : )

  VastaaPoista
 23. On teillä siinä urakkaa, hattua nostan taas kerran! Oot oikeessa; et ole paljonkaan näyttänyt remonttianne, mutta en oo huomannutkaan, koska juttusi ovat muuten niin kivoja. Paljon remonttienergiaa teille!

  VastaaPoista
 24. No jestas kyllähän siellä tapahtuu ihan hirveesti...!

  Tsemppiä sinne, lopputulos on varmaan aivan mahtava!

  VastaaPoista
 25. VOi miten ihanan paaaljon kommentteja! Kiitos kannustuksesta, sitä todellakin tarvitaan;)

  Malla; siivoilen vähän väliä kun mies tekee hommia;) Mulla on jätesäkki arsenaali koko ajan lähettyvillä;)

  Heli; Vanhassa kodissa maalattiin pönttis sellaisella pesto-maalilla(?) ja se kyllä todellakin kesti kuumuutta;)

  Mannukka; ei jotenkin oo tehny mieli laittaa rumia remppakuvia, mutta ei nää keskikerroksen kuvat niin rumia ookkaan; Alakerrasta taidan laittaa sit vaan ennen ja jälkeen kuvat;)

  VastaaPoista
 26. Syyshuomenta:)

  Lähetän teille sinne kaiken touhun ja ahkeroinnin keskelle paljon, PALJON voimia...koska kaikkea muuta teillä jo on.Olette loistavan asenteen omaava "työpari"!!
  Lämmintä syyspäivää:))

  VastaaPoista
 27. Minäkään en ole ehtinyt edes kaivata remppakuvia, koska sun blogi on ihana ilmankin. Kauniita kuvia ja ihania arkitouhuja.
  Voimia täältäkin remppaan. Teille tulee ihana koti!

  VastaaPoista
 28. Tiedän tunteen kun kauhiasti tehdään hommia, mutta mitään valmista ja varsinaisesti näkyvää ei aina tule silti..

  VastaaPoista
 29. Tulee varmasti kaunis koti. Lähtökohdat (talo ja sen sijainti) ovat jo niin hulppeat, että en ihmettele yhtään että päätitte urakkaan ryhtyä. :-)

  Nellis

  VastaaPoista
 30. Hei Mari!

  Ihan hyvä päätös jättä salit pois. Meillä on kaksi salia, jotka ovat käytössä kesäisin ja talvella melkein koko ajan kylmillään. Hukkaan menee paljon huonetilaa, muuhun käyttöön kun sitä enemmän tarvitsisi. Mutta perinne velvoittaa. Teillä on hyvä lähtötilanne, kun olette voineet aloittaa tyhjästä talosta, meillä kun edellinen sukupolvi on kalustanut puoli taloa ja sitä on vaikea mennä muuttamaan. Ehkä kuitenkin pikkuhiljaa. Kyllä teidänkin remppa on jonakin päivänä valmis. Minä ainakin sain lohtua Loviisan vanhoista taloista. Uskomatonta jaksamista siellä. Varsinkin se ruukkialueen "Rautaparta" jäi kovasti mieleen. Lienetkö käynyt sitä katsomassa?
  Aivan upea tuo teidän porraskaide, sellaista ei kaikilla olekaan. Hyvää syksyä.

  "Kira"

  VastaaPoista
 31. Isohan on urakkanne ja paljon olette tehneet.
  Mieheni aina sanoo,että helpohan sitä on sitten uutta tehdä mutta tuo vanhan purkaminen se on työlästä... ja vanhassa talossa tuo purumäärä.
  Tsemppiä teille projektiinne!!
  Jaana

  VastaaPoista
 32. Heippa!

  Kiva, kun päästit meidätkin välillä tänne :)
  Sun blogin päivityksiä jaksaa kyllä odottaa! Joka päivä käyn kurkkimassa, josko jotain olisit ehtinyt laittaa.
  Mä ajelin joskus elokuun puolen välin maissa siitä teidän ohi, kun hokasin tuolla toisessa blogissa sun vihjeestä teidän asuinpaikan ja yksi kaveri asuu samalla paikkakunnalla, niin sit sillä käydessä ajelin sillä teidän IHANALLA alueella ja etsin sillä silmällä ja hups, siinähän se Siltakulma oli ihan nenän edessä:D
  Kyllä olette tosi kauniin paikan löytänyt!
  Harmi etten nähnyt teistä vilahdustakaan:)
  Hyvää syksyn jatkoa teille, voimia ja pysykää terveinä!


  T: Pepita

  VastaaPoista
 33. Oi oi... Ihanaa nähdä vilaus teidän projektista! Ja kyllähän tuossa työtä tosiaan riittä, mutta voin vaan kuvitella, kunka ihanan te siittä teette! Ja niin, ihana tuo asenne kaikkeen, että tässä rakennetaan meidän unelmaa! <3
  Voimia sinne, hiljaa hyvä tulee! :)

  -Heini-

  VastaaPoista
 34. Ihania kuvia! Ja todellakin mahtava asenne :) Itsellä alkaa jo mennä hermo koko remonttiin, tuntuu ettei se oo ikinä valmis. Ja kun ei itse osaa sillä tavoin auttaa.. Sitten vasta kun saa maalailla yms :) Upeen näköset noi hirsiseinät ja varmasti ihanasti lämmittää tuo kakluuni talviaamuisin :)

  VastaaPoista
 35. Hei,

  Vaikken paljon vanhan remontoinnista ymmärrä, niin voinen kuitenkin lohduttaa, että vaikkei nyt muka paljon edistystä näy, niin se pohjatyö jota te nyt teette, on merkitykseltään suurta ja tärkeää. Eli paljonhan siellä on jo tehty!

  Ihanalta näyttää, ihan oikeesti!

  VastaaPoista
 36. Multa tulee itku! Näin tuon portaikon kuvan juuri niihin aikoihin, kun meilläkin oli valoa tunnelin päässä.
  Niin ihana teidän kodista tulee varmasti. Ja juurikin niin, että koti, eikä museo.
  Voimia sinne remppaan. Eikös se olekin paras voima, kun mielessään näkee kaiken "valmiina" ja itsensä onnellisena!

  Halaus sulle ja teidän ihanalle talolle! :)

  VastaaPoista
 37. Hei,

  Ei kannata lannistua, käsityö on aina hidasta :-) Aloitimme oman hirsitaloprojektimme 10 vuotta sitten. Eilen saatiin toiseksi viimeinen täyspuu-väliovi korjattuna paikoilleen. Se viimeinen on pirtin suuri raudoitettu ovi, eikä sitä laitetan paikoilleen ennen kuin 14-vuotiaasta koirastamme aika jättää. Ovi nimittäin aukeaisi juuri koiran nukkumapaikan kohdalle. Tärkeysjärjestys kaikessa :-)

  -Solja

  VastaaPoista
 38. Moikka! Maalasimme oman pönttöuunimme Uulan pönttöuuneille tarkoitetulla maalilla (sävy Helmi eli vaaleanharmaa). Alussa värisävy oli aivan loistava, mutta nyt muutaman lämmityskerran jälkeen sävy on muuttunut kermankellertäväksi, mikä on melkoinen pettymys. Itsekin haluaisin vinkkejä maalista, joka pysyisi vaaleanharmaana lämmityksen jälkeenkin!

  VastaaPoista
 39. :D Meillä on sama ongelma. Blogi ärsyttää, kun meillä ei tapahdu mitään. Ainoa ero on se, ettei meillä tunnu ihan oikeastikkaan tapahtuvan yhtään mitään! Elämä on niin kiireistä, että hyvä kun ehdin joskus imurin kanssa heilahtaa... blääh!

  VastaaPoista
 40. Meilläkin on pönttöuuni makkarissa, ja se on tosi tunnelmallinen. Käytimme Tikkurilan vesiohenteista Helmi-kalustemaalia eikä uuni ole mennyt miksikään kolmessa vuodessa. Huone on pieni joten uunia ei ole lämmitetty tulikuumaksi, eikä niin usein. Vesiohenteinen maali ei kellastu yhtä herkästi, kellastuminen johtuu siitä että öljy lämpenee.

  Remontointivoimia teille! Emme varmaan jaksaisi remontoida vielä toisenkin talon niinkuin te... Huhhu!

  VastaaPoista
 41. varmaan eka kertaa blogissasi ja oi miten ihana talo teille onkaa tulossa..varmasti oikea unelmien täyttymys <3 Itse rakastan kans tuollasta wanhaa ja tuollanen wanha talo remontoituna wanhaan henkeen ois aivan ihana :) Olkaa siis kärsivällisiä, varmasti menee aikaa, rahaa, hermoja ja kaikkea tuossa remontissa mut on se sitten kaiken vaivan arvoista:) Tsemppiä! Ja varmasti tueln jatkossa seuraamaan päivityksiä remontista..

  -Anskuli

  VastaaPoista
 42. Huomenta naiset! Kiitän nöyrästi kannustavista viesteistänne jälleen. Kivaa tietää, että tätä blogia jaksetaan lukea, vaikka tällä hetkellä onkin vähän mun mielestä tylsähkö ollutkin.

  Kira; en sitä kertomaasi kohdetta ehtinyt käydä katsomassa ja nyt on kyllä jälkikäteen harmittanut! Meillä on tosiaankin ihanne tilanne, kun saadaan laittaa koko tölli uuteen uskoon. Vaikka onkin vanha talo ei se haittaa vaikka olisikin käytännöllinen;)

  Pepita; ihan rohkeasti saa tulla moikkailemaan;) Tää paikka on ihana ja idyllinen. Unelma. Vähän niin kuin maaseutua pienen kaupungin keskellä;) Ja tosiaan, jos tietää kaupungin mistä etsiä, niin tän talon kyllä löytää;)

  Anonyymi; me siis maalattiin vanhan kodin pönttis sellaisella pesto-maalilla joka kesti vaalean harmaana vaikka lämmitettiin kovasti. Eihän se mikään ekologinen valinta ollut, mutta jossain harvassa tapauksessa on pakko miettiä kestävyyttä! Kerron kyllä millä me se sit maalataan...

  Mutta kiitti vielä kerran kaikista kommenteista, niistä tuli mulla hyvä mieli;)

  VastaaPoista
 43. Tuosta tulee täydellinen, sellainen unelmatalo josta haaveilen!!! Miten ihmeessä te ton edes löysitte?
  En ole mitään vastaavaa koskaan edes nähnyt olevan myynnissä...
  Kiva nähdä miten siellä edistytään. Ja hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 44. Kiitos mielenkiintoinen blogi

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥