20.9.2010

Tilannekatsaus.Meidän upouusi betonimylly käynnistyi suunnilleen viikko sitten ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen täällä onkin ollut niin reippaat miehet hommissa, että me ollaan nyt toistaiseksi saatu kaikki valuuhommat tehtyä alimpaan kerrokseen. Sauna ja saunan pesuhuone jäävät ensi vuoden puolelle, luulen. Nyt tehdään valmiiksi kylpyhuone, yksi WC, pesutupa, tekninen tila sekä sellainen eteistyyppinen tila. Ja ne on siis kaikki nyt kuivumassa. Oon niin iloinen!

Tähän vanhalle kylpyammeen paikalle tulee poreamme. Lapsille nyt ihan must-juttu. Ja kaipa tän kaiken uurastuksen keskellä siinä lilluminen tekee itsellekin hyvää.Tassuamme olis kyllä paljon kauniimpi, mutta ei kaikkea voi saada;)


Vanhan suihkun paikalle laitamme mekin suihkun, sellaisen ihanan ison lautassuihkun. Vanhat kaakelit jäävät uusien alle. Ei kuulemma missään tapauksessa kannata alkaa niitä särkemään pois.


Marraskuussa alakerran eteistilaan muurataan näillä näkymin pönttöuuni. Pönttöuunin muurin toiselle puolelle sitten saunarempan yhteydessä tehdään leivinuuni, vaikka toisaalta en välttämättä leivinuunia kyllä tarvitsisi.


Tämä meidän alakerta oli aloittaessamme aikamoinen luola täynnä vanhoja putkia ja johtoja. Tosi kova työ on ollut kantaa kaikki vanha romu ulos ja viedä vielä kaatopaikallekkin. No onneksi se on nyt muisto vain!16 kommenttia:

 1. Mukavasti teillä siellä hommat edistyy.
  Tassu amme olisi minunkin mieleen,mutta
  poreamme kuulostaa ihanalta:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä te olette ihan hurjan homman tehneet, jo tässä vaiheessa! Kiva nähdä, että homma edistyy noin hurjaa vauhtia! :)

  Jaksamista rempan keskelle!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 3. Hienosti hommat edistyy!!
  Kokemuksesta kans tiedän että kyllä sen romun vielä ulos kantaa mutta kaiken sen kaatopaikalle vieminen ja lajitteleminen on niin rasittavaa puuhaa =P

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Teilläpäs remppa edistyy ripeästi. Ei ihme jos olo on iloinen. Poreamme on ihana juttu! Minä kunnostan meidän vanhoja huonekaluja, ikkunoita ja ovia hiomalla ja maalaamalla. Hidasta on, jos aikoo saada hyvää jälkeä. Yksi suuri kaappi on jo valmis ja siitä olen tosi ylpeä.


  terveisin Kira

  VastaaPoista
 5. Siellähän on hihat heiluneet rivakasti. On hienoa nähdä työnsä tulos. Poreamme kuulostaa taivaalliselta.

  VastaaPoista
 6. Oi, poreamme olisi aivan ihana. pelkkä tavallinenkin amme riittäisi :)
  Niistä johto- ja putkiviidakoista on kyllä ihan hyvä päästä eroon. Ihan ihme viritelmiä meidänkin talossa.

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Sellaista ihan remppa-asiaa kyselisin :) Kun jätätte vanhat kaakelit alle, niin teettekö kosteuseristyksen vanhojen kaakeleiden päälle vai onko se jo vanhojen kaakeleiden alla? Vai teettekö ollenkaan kosteuseristystä?

  Meillä siis myös vanha talo, jota peruskorjattu nyt muualta paitsi juuri nuo pesutilat. On taas käynyt niin monenlaista vipeltäjää neuvomassa, että huhhuh!! ;) Yksi sanoo, että pitää laittaa lämmitys myös ulkoseiniin..... siis mitä!!??!! Toinen sanoo, että vanhat laatat niin hyvin kiinni, että uutta pintaan vaan. Kolmas sanoo, ettei kosteuseristystä missään nimessä. Jne. Ja mehän ollaan taas vaihteeksi päät pyörällä.

  Olis siis kiva kuulla, miten teillä on kosteuseristys jne. asiat käytännössä ratkaistu! :)

  Miinukka

  VastaaPoista
 8. Pitsienkeli; olis tosiaan kaunis sellainen vanhanajan-tyylinen tassuamme! En tiiä tulisko sitä käytettyä?

  Päivi; kyllähän tässä ihan hyvin jakselee;) Ollaan niin totuttu remonttiin!

  aNNa; joo se kaatopaikalle rahtaaminen on hirveää! Kaikki ne vanhat kylpyammeet sun muut. Huh!

  Kira; kyllä olis meilläkin tuota hiottavaa... Kaiken maailman kalusteita löytyis;) Varmaankin kunnostellaan sit kun päästään tuonne taloon asustamaan... Tsemppiä sulle hommiin;) Siinä kyllä näkee ihanasti työnsä tuloksen;)

  Piupau; ensin vähän itse vierastin koko allas-ajatusta, mutta toisaalta, tilaa on paaaljon, joten mikä ettei;)

  Katja; on kyllä tosi hyvä laittaa kaikki sähköt ja putket alusta lähtien uusiksi! Muutama alkuperäinen sähköjohto on alakerrassa, mutta nekin uusitaan ennen muuttoa.

  Miinukka; mä en tiedä kosteuseristyssuunnitelmaamme:/ Ainakin lattiaan tulee. Seinistä en ole selvillä. Laatat on kyllä ihan ehjät ja saumat kans, mutta en osaa sanoa. Kerron kun tiedän. Kaipa tässäkin asiassa on olemassa yhtä monta mielipidettä kuin tekijääkin;)

  VastaaPoista
 9. Vau, hurjaa edespäin menoa, ahkeria ootte!

  VastaaPoista
 10. Oottepa pistäneet töpinäksi, hurjaa vauhtia hommat etenee!

  Meidän prinsessa olis muuten aika kade tosta myllystä. Hän nimittäin ilmoitti tuossa hiljan toivovan ihan oikeaa betonimyllyä joulupukilta... ;) Mahtaa pukilla olla naurussa pitelemistä, heh.

  VastaaPoista
 11. Kyllä riittää hommaa teillä! Mutta varmasti sen arvoista! Varsinkin sitten kun lilluu siellä poreammeessa :).

  VastaaPoista
 12. Voi mikä ihana koti spa teille tulee!

  On myös niin ihana kuulla, miten hommat edistyvät. Teillä ei kyllä ole tylsää syksyä ja talvea edessä :D

  VastaaPoista
 13. On niin mukavaa seurata tätä Siltakulman remppaa.
  Ihana juttu että laitatte ammeen, meille me tollot emme silloin muka halunneet... (!) kun edellisessä kodissani oli ja en siinä juurikaan lillutellut...
  ja nyt kyllä harmittaa. ihana olisi ollut.

  VastaaPoista
 14. Ehjät laatat ja saumathan eivät itsessään ole kosteuseriste... Saumat läpäisevät vettä.

  VastaaPoista
 15. Heippa taas ja kiitokset taas joka ainoalle joka on viestin jaksanut naputella;) Tänään on vedetty tasoitetta alakerran seiniin...

  Anonyymi; meillä on osaavat miehet hommissa, joten kosteuseristeet laitetaan joka ainoaan paikkaan mihin niitä on tarve laittaa. Ja mielellään ihan varmuuden vuoksikin;)

  VastaaPoista
 16. 今年のクリスマスも後少しですね。グリー内でもクリスマスに備えて異性と交流を持つコミュニティが活発で、自分も今年のクリスマスにお陰で間に合いました!!みなさんもイブを一人で過ごさなくても良いように、グリーで異性をGETしよう

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥