15.9.2010

Tässähän tämä!


( Kuva on myyjältä lainattu )

Tällainen 1900-luvun alkupuolen kaakeliuuni meille nyt sitten taitaa tulla. Muurarilla on kyllä aikaa tulla tekemään uuni vasta ensi vuoden puolella... Toisaalta, sitä ennen täytyy vielä oikaista lattia ja löytää muutama lankkukin huonojen tilalle. Uunin paikaksi tulee keittiö, sillä siinä on valmiiksi iso muuri, ja uuni näkyy paikaltaan myös suoraan olohuoneeseen joka on siis yhteistä tilaa keittiön kanssa. Keittiöön tulee myös ihan pieni puuhella. Leivinuuni tulee alakertaan, josta sen lämpö leviää koko taloon.

Me halutaan kotiimme värejä, vaikkakin pääsävy on vaalea. Punaisia kodinkoneita ja ruskea tulisija. Jotain värikkäitä mutta raikkaita tapetteja.Vaalea leveä lankkulattia, kolme metriset huoneet valkoisella katolla höystettynä. Avaraa ja kodikasta!

11 kommenttia:

 1. Kuulosta niiiin hyvältä. Meinaa ihan pistää huokailemaan täällä päässä... ;)
  Mä edelleen vaan haaveilen siitä tulisijasta... Muuri on ja kaksi kakluuniakin oli aikanaan, kunnes joku pölö purki ne pois. Dislike.
  Ettekös te muurauttaneet vanhaan taloonne pönttiksen? Oliko se ihan kokonaan uusi vai oliko teillä vanhat kuoret? Tuliko ihan valtavan kalliiksi...?

  Miltä teidän aikataulu muuten talon osalta näyttää? Koska pääsette mahdollisesti siirtämään tavarat (ja itsenne) päätalon puolelle?

  Kivaa loppuviikkoa! Kohta on viikonloppu! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Miia varasti ajatukseni: Kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis tuo teidän uuninne! Ja miten tunnelmallista teidän keittiöön tulekaan.

  Meillä pyöritellään myös näitä tulisijapohdintoja. Ees taas mennään. Tää tahtois niin hirveesti tuollasta vanhaa kunnon kakluunia, mut eiks ne oo turtasen hintavia...? Vs vaikka se pönttöuuni?

  VastaaPoista
 4. Upea yksinkertainen tulisija! Onkohan miten vaikea asentaa? Onko ollut aiemmin käytössä?

  VastaaPoista
 5. Aikas ihania suunnitelmia! Kakluuni, puuhella ja leivinuuni on meilläkin ja ovat mielestäni lähes pakollisia vanhassa huushollissa ;D

  VastaaPoista
 6. Vanhasta kakluunista tulee varmasti upea ja voi vitsit noita smegejä... nuo punaiset on niin namuset.
  Itse tykkäsin niistä kermanvärisistä, ihanat.
  No, haaveillaan... mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 7. Meillä kanssa makaa kaakeliuuni paloina vintillä odottamassa pystytystä sitten joskus..

  Ja meillä kanssa käsitiskataan (jo neljättätoista vuotta)...mutta juokseva lämmin vesi kyllä on helpotus siinä hommassa. Kun esikoinen oli pieni, meillä ei ollut juoksevaa vettä, mutta ei kyllä ollut viisihenkistä perhettäkään, onneksi...

  VastaaPoista
 8. Voin kuvitella jo miten ihanalta teillä sit näyttää.. Otatko alivuokralaisia? :D

  VastaaPoista
 9. Erittäin hyviltä kuulostavat suunnitelmasi!

  Kaakeliuunin kokoaminen näyttää ihan palapelin kokoamiselta, tarkkana saapi olla. :I

  VastaaPoista
 10. Kiitti kaikille kommenteista:)

  Päivi; meillä oli sillon uudet kuoret, hintaa tais tulla jotain 4000-5000, en muista ihan tarkkaan... Tässä talossa tulee olemaan ainakin neljä tulisijaa, joista vasta yksi on toiminnassa. Se on se makkarin pönttis. Muuton aikataulu on toooosi joustava. Ei oo mitään kiirettä muuten, kunhan saadaan pyykki- ja astianpesukone pyörimään pian!

  Bea; no tosiaankin pönttis tulee maksamaan sen viitisen tonnia... TUon kakluunin hinta paikoilleen asennettuna on vielä aivan mysteeri. Kerron sitten joskus;)

  anonyymi; ei ole aiemmin ollut käytössä ja asennuksesta ei siis tietoa!

  Elina; hatunnosto kun oot jaksanu noin kauan tiskata vanhalla tyylillä;)

  Teija; täällä joutuu alivuokralaiset hommiin, joten suosittelen pysymään kotona;))

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥