9.6.2010

Vanhassa blogissa joskus esittelinkin jo nämä kuvat meidän uuden kodin vintiltä.Vintillä on tosi kauniin malliset ikkunat ja muutenkin kiva tunnelma. Sinne saisi tosi ihanat huoneet vaikka lapsille sitten joskus... Alussa sinne tehdään vain kesähuoneita. Sitä ennen täytyy vähän sipaista vaaleaa maalia ja siivoilla.
Sitten vielä muutama sana meidän uudesta kodista, josta olen saanut sähköpostiin asti kysymyksiä. Siltakulma on siis rakennettu vuonna 1900 ja sitä on kauniisti laajennettu 1930-luvulla. Talossa on noin 250m2 tilaa ja siinä on vuosikymmenien ajan pidetty kauppaa, Siltamarkettia. Talo on vanhan kaupungin ytimessä ja aivan tien vieressä, kuten yleensäkin vanhojen kaupunkien talot ovat. Puoti-ajoilta on säilynyt paljon kaikenlaista kivaa rekvisiittaa; kukkaruukkuja, lasipurkkeja, vanhoja milenkiintoisia pakkauksia, laatikoita...
***
Edelleen huomaan usein toivovani ettei minua herätetä jos tämä onkin vain unta.

24 kommenttia:

 1. Ei se ole unta, kyllä teillä ihan oikeasti on noin ihana paikka, josta tulee pian teidän uusi koti! Ja kiitos kommentistasi blogissani, laitan sinulle sähköpostia lähipäivinä ;-)

  Keskiviikkoterkuin Sari

  VastaaPoista
 2. Voi hitsi, ihan vähän oon kade noista ihanista vanhoista aarteista joita sieltä esiin putkahtelee ;)

  Teille tulee ihana koti ja ajttele se ei ole unta. Onnekkaita olette!

  VastaaPoista
 3. Ne aarteet on parhaita! Meiltä niitä kans löytyy... jopa talon alta ja ihan hassuista paikoista. Meilläkin entinen kauppa ja lähellä tietä asustellaan, siis jonkin verran yhtäläisyyksiä (paitsi meidän on rakenettu 40-luvulla).

  Ihanaa, kun olette noin tykästyneet taloon, että se ihan unelta tuntuu:) En malta odottaa, että pääsette tuunailemaan taloa omannäköiseksenne!

  VastaaPoista
 4. Mä katsoin jo heti ekoista kuvista, että jopa on tutunnäköistä vettä ja maisemaa. Eilen muistin kysäistä rakkaalta sisareltasi teidän uuden kodin sijaintia ja olinpas oikeassa. Mun rakas mummola nimittäin sijaitsee aivan teitä vastapäätä, järven toisella puolella :) Muutamassa kuvassa ainakin näkyy pappilan vanha venevaja ja sen ihan mummolan rannan vieressä. Hauska yhteensattuma! Ja tiedän kyllä tän teidän uuden kodinkin, monesti on ohi ajettu ja kävelty.
  Tsemppiä isoon, mutta mieleiseen urakkaan!

  T. Kohta entinen naapurin Tiina :)

  VastaaPoista
 5. Sari; joo laita;) Kivaa kuulla uusimmat tilanteet;)

  Virpi; voi olla että niitä aarteita on ehkä jo liikaakin;)

  Mirtzi; on kyllä kivaa päästä hommiin tässä ihan ehkä jo piankin;)

  Tiina; kivaa kun kommentoit;) Maiju kertoikin mulle! Ja tiiätkö, mun yhden toisenkin tutun mummola on tossa lähellä;) Hassua kun maailma on tosiaan niin pieni... Ollaan monena vuonna käyty tuota taloa ihailemassa, mutta ajateltu ettei rahat ja rahkeet riitä. Nyt päätettiin että riittää vallan mainiosti;) Niin ihana paikka. Tuu joskus Maijun kanssa kylään kun saadaan hommat alkuun!

  VastaaPoista
 6. Teidän uusi kotinne on kyllä haaveiden täyttymys <3 Niin ihania kuvia olet pistänyt ja voin jopa astia tunnelman! Odotan jo innolla kun pääsette siltakulmaan muuttamaan :)

  VastaaPoista
 7. Ei ihme, että luulet välillä näkeväsi unta, niin ihanalta kaikki näyttää ja kuulostaa = ) Tuo aarteiden kaivaminen olis kyllä jotain elämää suurempaa! Innolla jään odottelemaan jatkoa. Jaksamisia teille!!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa elämää! ei unta, vaikka siltä se varmaan tuntuu pitkän aikaa :)
  Nauttikaa!
  tuksu

  VastaaPoista
 9. Niin upea tuo vintin valo. Varmasti tuntuu upealta, että saatte alkaa rakentaa kotipesää noin kauniiseen miljööseen. Ilolla seuraan kuulumisianne,
  Anu

  VastaaPoista
 10. Vintti näyttää hyvältä. varmasti kauniit huoneet saatte sinne laitettua :) Meillä on lähes samanikäinen talo kuin teillä, jonka viime vuonna remppasimme, meillä vain vintti oli jo sen verran huonossa kunnossa että se oli järkevämpi purkaa kokonaan ja rakentaa uudelleen..

  Mielenkiinnolla jään seuraamaan millainen uudesta kodistanne tulee.. :)

  VastaaPoista
 11. Susu; joo, ei niitä ihan rumimpia viitsi laittaa. Laitan sit kyllä ennen ja jälkeen kuvia...

  Kotivalo; kyllähän sitä jaksaa, kun vaan muistaa välillä levätäkin;)

  tuksu; monelle olis varmaan painajainen;) Meitä on niin moneen lähtöön...

  Anu; vintiltä on ikkunoita moneen suuntaan. Seltä(kin) on ihania järvinäkymiä;)

  VastaaPoista
 12. Katariina; meillä on vintti ihan ok-kunnossa. Kuivana pysynyt, kun talossa on katto kunnossa;) Mutta siis kaikkihan sieltä muuten puuttuu...

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa kyllä ihan unelma paikalta :)Mukavaa keskiviikko iltaa.

  VastaaPoista
 14. Tulen aina niin iloiseksi teidän ja tuon talon puolesta, kun luen juttujasi: Hyvä että löysitte toisenne.

  Itsekin haaveilen vanhasta talosta, mutta täälläpäin aika mahdoton haave (ja näillä resursseilla myös, ei olisi voimia alkaa taas isoa remppaa, kun edellinenkin on kesken ;-) ). Kiitos kun pidät tätä blogia!

  VastaaPoista
 15. Tuo teidän uusi koti on kyllä ihan käsittämätön unelmien paikka! Uskomaton juttu! Ihanaa, että aarteitakin voi olla liikaa.. :-D

  VastaaPoista
 16. VOi että, tuo paikka kaikkine juttuineen kuulostaa kyllä niin ihanalta, onneksi se ei ole unta :)

  VastaaPoista
 17. Kuulostaa uskomattoman ihanalta paikalta : ) Täynnä kaikenlaisia löytöjä...vau !

  VastaaPoista
 18. Ihanaa!! Paljon on kaikenlaista tekemistä teillä siinä ja puuhaa ajankuluksi!

  Mutta varmasti on ollut kallis talo, uskoisin niin, että on maksanut maltaita, ei varmasti talo ihan halvimmasta päästä.

  Ihania löytöjä pullollaan.

  VastaaPoista
 19. Kuulostaa kyllä täydelliseltä! Onnea teille, kun olette tuollaisen helmen löytäneet!

  VastaaPoista
 20. Oi, vintit on niin kivoja! Tuosta tulee täydellinen!

  VastaaPoista
 21. Voi miten ihana vintti ja ikkunat. Meillä ei valitettavasti ole vintillä mitenkään kaunista, sahanputua ja lautoja vinkisinvonksin. Haaveilen kyllä sinne kesähuonetta, sitten joskus, kun ensi saadaan tehtyä remontti loppuun täällä alhaalla ja kunhan remonttiväsymys taas helpottaa.
  Ihanaa kun arteet ovat säilyneet siellä tallessa, monesta paikasta on keretty hävittää kaikki sellaiset ihanat muistot.
  Onnellisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
 22. Jenna; kiitos käynnistä ja kommentista:)

  Hanni; kiitos ihanista sanoista;) No siis... Mehän ollaan etsitty tällaista paikkaa monta vuotta. EIkä niitä täälläkään juuri ole tarjolla. Nytkin joudutaan muuttamaan 60 kilometrin vanhasta kodista. Mikä ei kyllä sinänsä haittaa yhtikäs yhtään;) Kyllähän remppa välillä väsyttää ja kyllästyttää täälläkin...

  Mannukka ,Kirsikka ja Sari; kiitti taas kerran kaikille;)

  Liisa; no en tiiä tuosta hinnasta. Meidän mielestä maksettiin aika sopivasti kun on niin upea tontti. Vaikka talo on vähän ränsistynyt;)

  Miia ja Anna; kiitos ihanat naiset;)

  Piupau; no joo, en mäkään tiedä milloin tonne huoneita saadaan;) Kunhan haaveilen...

  VastaaPoista
 23. Oioioi! Voin vain huokailla.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 24. Yhdyn edelliseen kommenttiin :)
  Ihan mieletön paikka :D Itsekin olen aina haaveillut omakotitalosta keskellä kylää/kaupunkia ja veden äärellä.
  Ihana seurata talonne kunnostusta, meidän remonttirahkeet on vielä jäissä...ei voi kuin haaveilla vaan. Hoitovapaa ensin ;)

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥