19.5.2010

Tuleva muutto ja remonttijutut ovat koko ajan mielessä. Aika hankalaa keskittyä mihinkään opiskeluhommiinkaan, mutta pakkohan se on.
Parin viikon päästä olisi ilmeisesti tarkoitus aloittaa remonttihommia. Varmaankin pitäisi tehdä jonkulainen aikataulusuunnitelmakin... Mitä tehdään heti ja minkä annetaan odottaa. Heti on ainakin tehtävä salaojitukset talon ympärille. Ikkunat täytyy myös käydä läpi; vaihtaa uusia laseja hajonneiden tilalle ja pestä ehjänä säilyneet. Siivousta ja tuuletusta on tiedossa paljon.
Katoissa on hyvin säilyneet vanhat helmiponttipaneelit. Ne maalataan valkoisella, heti. Samoin lattiat maalataan jollain kivalla vaalealla sävyllä. Yhdestä huoneesta ja portaikosta täytyy poistaa muovimatot. Seiniä vähän levytellä ja eristää, sillä tällä hetkellä suuri osa huoneista on hirrellä.
Pikku hiljaa kuitenkin meinataan edetä. Pääasia on, että mukavuudet löytyy ja on lämmintä sitten kun tämä ihana kesä joskus pitkän ajan päästä on ohi. Ja tähän remonttiin on kyllä pakko ottaa apujoukkoja mukaan!

23 kommenttia:

 1. Tsemppiä remonttiin! Talosta tulee varmasti niin ihana :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä suureen remppaprojektiin, koulutöihin ja tietenkin siihen lapsiperheen arkeen! Rankkaa tulee varmasti olemaan, mutta toisaalta myös todella palkitsevaa. :)

  Ja kaikki apujoukot kannattaa kyllä ottaa mukaan. :) Teille tulee upea, upea koti. <3

  -Päivi-

  VastaaPoista
 3. Voin kuvitella, että on vaikea keskittyä mihinkään muuhun, kun on tuollainen unelmaprojekti olemassa! Ihania yksityiskohtia siellä! :)

  VastaaPoista
 4. Työtä varmasti riittää mutta on varmasti sen arvoista! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Mä en varmaan saisi nukuttuakaan kun asiat pyöris mielessä.. :-)

  Tuosta sivun oikeassa yläkulmassa olevasta talon pikkukuvasta tulee mieleen ihan Ann of Green Gables tms.. Ihana!

  VastaaPoista
 6. Toisinaan on kiva tehdä kaikkea itse, mutta ei käy kieltäminen, etteikö olisi myös kiva kuunnella työn ääniä, kun toiset paiskivat hommia. Mennä itse ulos kahvikupin kanssa, nostaa jalat ylös ja antaa auringon paistaa.

  Mä nimittäin teen just nyt niin :)

  Ja jostain kumman syystä hommilla on tapana edetä nopeammin, kun joku muu tekee. Mistäköhän johtuu, hih?

  VastaaPoista
 7. Oon varmaan sanonu tän miljoona kertaa ennenkin, että siitä tulee ihana! Kova työ palkitsee ja sit lopussa kiitos seisoo,jne.. :) Tai no, onhan teillä kokemusta jo edellisestäkin. (Kiva muuten että sinnekin saatiin kivat asukkaat, jotka meinaa säilyttää paikkoja ennallaan.)

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää! Onnellisia remontti päiviä teille. Hitaasti hyvä tulee. Teille riittää valmistumisen riemua moneksi, moneksi vuodeksi eteen päin. Se on remontoijan rikkaus!

  VastaaPoista
 9. Remontti on elämäntapa! Sen olen itsekin todennut vuosien varrella. Joku käyttää elämänsä esim. matkusteluun, minä mieluummin remontoin ja puutarhailen. Kukin tulkoon onnelliseksi tavallaan, vai mitä?

  VastaaPoista
 10. Apujoukot kuulostavat niin hyvältä. Kannatetaan! Pitäisi itsekin joku remppamies hommata edes hetkeksi aikaa, että saisi näitä hommia joskus kunnolla eteenpäin.

  VastaaPoista
 11. Voimia remppaan
  !
  T. Elämämäntapa remppajat=DD

  VastaaPoista
 12. En minäkään saisi nukuttua,kun tuollainen unelma odottaisi jossakin.
  no,tsemppiä vaan,kyllä se siitä.Ajallaan.
  Siellä se teitä odottaa,unelma!

  VastaaPoista
 13. Olettepa löytäneet aarteen, tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 14. Ekan kerran täällä ja taatusti tulen seuraaman teidän remonttiurakkaa!(jos sais vaik ittekin tulevaisuutta varten hyviä vinkkejä..) Tsemppia vaan kovasti! Upea on talo!

  VastaaPoista
 15. Keskittyminen "tärkeisiin" asioihin on ollut siitä asti kadoksissa, kun tämä talo saatiin. Ymmärrän siis varsin hyvin. :) Mutta toivottavasti teidän remppa sujuu hienosti ja saatte apujoukot mukaan, oli ne sitten talkooväkeä tai palkattua. Meille oli just niin paljon apua keittiössä talkooväestä, että ollaan paljon edellä aikataulua. Mikä on meiltä jotain täysin odottamatonta. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 16. Remppaa on varmasti ILO tehdä, kun päämäärä on kirkkaana mielessä! Haaveet toteutuvat, nimittäin. Toivoisin juttua siitä, mistä sitten haaveilette, kun tämä on saavutettu.

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
 17. Juu, tiedän tunteen ettei voi keskittyä ! Huh, mulla meni työtkin sekaisin kun mietin vaan ... mutta sitten oli myös stressiä ja kiukuttelua. Yöttömiä öitä. Jännitystä.

  Talo on uskomaton! Kerro lisää salaojituksesta ! Onko pakollista ?
  Meillä ei ole mitään salaojia ainakaan mun tietojeni mukaan :D
  Iso kivijalka ja talo mäen päällä.
  Kai se vielä meidän eliniän pysyy pystyssä :D

  VastaaPoista
 18. Piti kirjoittaa unettomia öitä heh ... :D Voi mua.

  VastaaPoista
 19. PS. Blogissani on jotain sulle... Käyhän kurkkimassa!

  VastaaPoista
 20. Kaikki täällä taitaa odottaa remppa/valmis kuvia yhtä innolla!

  Ihanaa on kiva nähdä millaista teette ja saada itse ideoita!

  hyvää viikonloppua ja oi miten saat vielä nukuttua vanhassa kodissa vaikka siis sekin on upea mutta mutta itseni tuntien luulisin että kaikilla on halu päästä uuteen kotiin ja vielä sinun tapauksessa on mahtavaan paikkaa!
  Halauksin Anu

  VastaaPoista
 21. Löysin sattumalta blogisi ja jään innolla seuraamaan remontin kulkua.
  Tälläisestä projektista haaveilen itsekin.. mutta siihen taitaa mennä viellä useampi vuosi :)

  VastaaPoista
 22. Vasta nyt löysin tänne uuteen blogiisi ja voi miten iloiseksi tulinkaan!
  Ihana työntäyteinen matka teillä talonne kanssa on edessä ja ymmärrän hyvin, että ajatuksesi ovat Talossa; muutossa ja remontissa =)

  Mukavia toukokuun päiviä & kesän odotusta toivottelen sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 23. Juuri tänne löysin ja aion kyllä jäädä seuraamaan :)

  Hurjan paljon onnea teille ihanan aarteen löytämisestä. Ilon täyteisiä remppapäiviä teille. Tuosta tulee varmasti niin upea, etten uskalla kuvitellakaan :)

  Täällä ihan nyt minäkin viherryn kateudesta, mutta iloitsen kyllä ihan vilpittömin mielin, että joku löytää tällaisen mahtavan paikan.

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥