11.5.2010

Suunnitelma

Mies on saanut piirrettyä meidän uuden kodin pohjakuvan. Lisäksi meidän aikataulukin on alkanut selvitä. Näillä näkymin meidän pitäisi heinäkuun loppuun mennessä asustaa Siltakulmassa. Tarkoituksena ei ole todellakaan, että siinä vaiheessa olisi valmista...

Alussa tehdään vain tämä keskikerros. Vintti ja alakerta sitten joskus kun ollaan niitä vähän pohdiskeltu. Alakertaan tullaan kyllä mahdollisimman pian tekemään iso wc, pesuhuone ja sisäsauna. Huoneita on sekä vintillä että alimmassa kerroksessa monta, joten jossain vaiheessa myös pienet ipanat saavat omat huoneet.

Ja koska tästä tulee se meidän unelmakoti, ei aikomuksena ole tinkiä mistään. Ei edes jääkaapista, sillä pastellin vihreä Smeg on tilauksessa, huolimatta miehen ihan pienestä vastustuksesta. Kodin värimaailmaakin ollaan mietitty. Nyt ei tule ainakaan vaaleanharmaita lattioita. Haluan jotain vähän lämpimämpää sävyä tällä kertaa.
 
Kaikesta ei tietenkään voida itse päättää, kun talo on suojelukohde. Museoviraston ihmisen kanssa täytyy lyödä jossain vaiheessa päät yhteen. Ehkä syksyllä.

27 kommenttia:

 1. Ihanilta kuulostaa suunnitelmat! Varsinkin tuo Smeg... oi! <3

  Onko teidän koko talo museoviraston suojelema, siis myös sisältä? Meidän tölli on ulkoasultaan, mutta sisätiloista saa onneksi päättää itse. Ulkoa en mitään muuttaisikaan. :)

  Innolla jään odottelemaan remontin etenemistä. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edelliseen. Ekana tuli mieleeni myös: Ihanalta kuulostaa<3<3

  VastaaPoista
 3. Moikka Päivi!

  Ulkoa kans, mutta tuo keittiön pöytäjuttu on ulos tuomassa muutosta... Se ei kyllä tuo muutosta tien puolelle mistä talo näkyy muille. Ja yksi hormi pitäisi vetää myös. Piippuhan näkyy ulos, joten se täytyy myös tarkistaa... Ja tuo veranta tuossa kuvassa pitää tehdä alusta asti. Paljon hommaa!

  VastaaPoista
 4. Oi,tata remonttia on kiva jaada seuraamaan.
  Onhan siina paljon tyota,mutta onpa teilla kokemustakin!
  Ja tuo rantamokkikin kaupan mukana.Sisustustyyliasi edellisessa blogissa nahneena siitakin tulee varmasti aivan ihana!!!

  VastaaPoista
 5. Ihan unelmalta näyttää edelleen!!!

  Mekin käytiin sitä yhtä suojelukohdetta katsomassa, mutta kuten sanottu, meillois loppunu rahat jo kynnykselle, lasiverannasta puhumattakaan :D

  Mutta ihana jäädä seuraamaan teidän unelman toteutumista!!!

  VastaaPoista
 6. Ihana! Minunkin huomioni osui piirustuksessa ensin tuohon pestellin vihreää Smegiin ;), se on aivan teidän tyylinen.Pönttöuuni makkarissakin on mahtava!

  Pitäkää unelmista kiinni vaan! Iloa!

  VastaaPoista
 7. Voi juku! Tietysti tämä on elämän mittainen projekti, mutta tsemppiä kuitenkin tähän aikataulutukseen, jotta pääsette nauttimaan kesäöistä uudessa kodissa!

  VastaaPoista
 8. Hymy levisi korviin tuon Smegin kohdalla :) Hyvä että olet saanut miehen taivuteltua, se kun ei aina ole ihan helppoa. Ainakaan meillä :) Mukavat suunnitelmat!

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa ihanalle. Teillä tuleekin olevaan tosi iso talo. Olen niin kateellinen, meillä on on vain pikkuruinen tönö :( ja mies ei edes suostu harkitsemaan isomman ja tilavamman hankkimista. tässä kun on niiiin pienet kulutkin...isoon pitäisi ottaa lainaa...aahggggg!!!

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa niin ihanalle teidän suunnitelmat! Meillä on kanssa remppa alkamassa, mutta en jotenkin vaan osaa nähdä sitä valmiina ja siksi onkin hankala päättää mitä haluaisi.. Oliskin noin että tietäisi ja osaisi nähdä talon valmiina :)

  VastaaPoista
 11. Ihanalta kuulostaa! Innolla jään seuraamaan mitä kaikkea kesän aikana tapahtuu..

  VastaaPoista
 12. Voi valtava miten kauniilta teidän talo vaikuttaa, sekä ulkoa että sisältä! Todella viimeistä piirtoa myöten kodilta jossa unelmia luodaan. :D

  Mitä kautta satujen talonne löysit, oliko aivan avoimilla markkinoilla vai kuulitko viidakkorummulta? Ihanaa että tuollaiset aarteet päätyvät arvostaviin käsiin, toivottavasti edellien hurmaavan kaunis kotinne meni myöskin samaa linjaa jatkaville uusille asukeille. :D

  Mahtavaa saada seurata teidän matkaa tässä hankkeessa.

  t.Susse

  VastaaPoista
 13. Ihania suunnitelmia!
  On teillä siinä urakkaa, mutta lopputulos on aivan varmasti kaiken vaivan arvoinen :)

  Innolla jään seuraamaan urakan etenemistä, tsemppiä!!

  VastaaPoista
 14. Hyvä, että on suunnitelma jo valmiina, niin pääsee työntekoon. Varmasti järkevää palastella rakentaminen - ensin tärkeimmät tilat, että pääsee asettumaan. Ehkä ne loput tilat kannattaakin suunnitella sitten vasta kun on jo asunut jonkin aikaa. Hyvä, ettet tingi siitä, mitä haluat. Mieluummin sitten vaikka etenee hitaammin. Omassa unelmassa asuminen antaa iloa ja elämänvoimaa.

  VastaaPoista
 15. Mun olis kans kannattanut piirrättää smeg jo piirustuksiin :D Nyt ei ole eikä varmaan koskaan tule. Tai täytyy toivoa jääkaapille lyhyttä ikää.
  Ihanasti teillä on tilaa.

  VastaaPoista
 16. Kiitti kaikille:)

  Susse; me ollaan käyty aika usein tuota taloa katsomassa, mutta ei olla kehdattu tarjota mitään... Ollaan ajateltu, ettei meidän rahat ikinä riitä. Nyt sitten tehtiin tarjous ja saatiin sopuhintaan unelmatalo;) Meidän talon uudet asukkaat tulee tänään illalla käymään. Kuullostavat ainakin siltä, että eivät ole täällä suurempia muutoksia tekemässä...

  VastaaPoista
 17. Voi että, kivalta näyttää. Ja parasta juuri tuo että voitte ensin asuttaa yhtä kerrosta ja sitten pikkuhiljaa laajentaa...Ja olen samaa mieltä myös tuosta, että nyt ei kannatta tinkiä siitä mitä haluaa, kun kyse on niin pitkäaikaisesta kodista. Oliko teillä muuten paljon remonttikokemusta ennen edellistä taloanne?

  VastaaPoista
 18. Kuulostaa niiin hyvältä. Ihanaa, että unelmat voivat toteutua, kuten teidän.

  Helpottaa, kun suojelu ei koske sisätiloja, muuten remontista voisi tulla "hikinen" ja tosi pitkä.

  Kiva seurata projektianne. Mukavaa pyhää :)

  VastaaPoista
 19. Kiva seurata suunnitelmienne ja ennen kaikkea unelmienne toteutumista! Jääkaappi ja kaikkea... :)

  VastaaPoista
 20. Heti piti käydä jääkaapin väri kurkkaamassa. Ihana tulee!

  VastaaPoista
 21. Ihanalta näyttää ja kuulostaa, erityisesti tuo Smeg :) Jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia.

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 22. Unelmia pitää olla, mutta aikuisina me tiedämme että niitä ei ole kaikkia edes tarkoitettu toteutumaan.

  VastaaPoista
 23. Ihana smeg!Kiva kuulla,etä saat sen viimein!
  Auringon lämpöä!:)

  VastaaPoista
 24. Niinkuin täällä sanottaisiin, niin OMG! Aivan ihana talo tuosta Siltakulmasta kyllä kehkeytyy. Mahtaa siinä sormet syyhytä, jotta pääsette työn touhuun!

  Ja minä kuolaan jo nyt...

  VastaaPoista
 25. Kuulostaa upealta! Onnea ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 26. Oletteko aivan varmoja että haluatte sisäsaunan ? Se on aina rasite vanhalle talolle rakenteellisesti. Jos teillä on mahiksia laittaa pihasauna niin itse laittaisin. Meillä on rakennettu sisälle sauna ja vähän ollaan silleen hipsunkipsun kauhisteltu että toivottavasti on hyvin tehty (pitäisi olla). Ja kun sitä höyryä/kosteutta aina pääsee sisäilmaan sieltä kun iso porukka kylpee.
  Meillä on kyllä läpiviennit ja onneksi ikkuna pukuhuoneessa jotta saa tuuletettua.
  Mutta siis onhan nämä teillä kuitenkin tiedossa kunhan höpisen.
  :)
  Tuliko paketti perille ?

  VastaaPoista
 27. Huomenta:)

  Niina; tähän nykyiseen ei tehty sisäsaunaan kun ei ole kellaria, mutta kyllä me varmaankin uuden talon kellariin tehdään, kun siellä on jo pesutilat:) Meillä on siis rantasauna kans, mutta tekis kovasti mieli tehdä sisäsauna, vaikka tiedetään kyllä että se on eräänlainen rasite... Sen kuitenkin sais alimpaan kerrokseen.

  Paketti on postissa, mutta en oo ehtiny vielä hakea. Tänään haen kun pääsen koulusta:)

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥