3.5.2010

En ole ikinä saanut näin paljon sähköpostia! Kiitos! Toivottavasti olen osannut kaikki halukkaat opastaa tänne. Suuri syy tähän uuteen blogiin oli kuitenkin tämä tuleva uusi koti, eivät ne negatiiviset kommentit. Osaan ne nähkääs deletoida.

Käytiin viime viikonloppuna Siltakulmassa mittoja ottamassa remontin suunnittelua varten. Meinaa nyt kaikki yöt mennä tätä nykyään suunnitelmia tehden. 
***
Siltakulmassa emme aio jättää hirsiä juurikaan näkyville. Ihan vaan pariin kohtaan pienet pätkät, sillä ulkoseinät kaipaavat lisäeristettä ja väliseinien hirret eivät ole kovinkaan kauniin näköisiä. Lattioissa on ihanat leveät lankut ja huoneet ovat kolmen metrin korkuiset. Kaikki tuntuu juuri siltä miltä pitääkin.


Tällaista maisemaa saadaan miehen kanssa katsella makkarin ikkunasta. Ei hassumpaa. Mutta kuten näkyy, piha on todella hoitamaton.


Siltakulma on täynnä aarteita. Lapset löysivät viime visiitillä vanhan käsilaukun joka oli täynnä vanhoja kortteja ja kakkupapereita. Mindi ja Fanni olivat saaneet kaunista postia, joka on säilynyt tähän päivään asti.


Piharakennuksia emme ole vielä ehtineet tonkimaan, mutta varmasti sieltä kaikenlaista kivaa löytyy. Museovirasto on omansa jo hakenut, joten me taidetaan saada pitää loput;)

58 kommenttia:

 1. Voi vitsi, aivan unelma! Onnea ja tsemppiä tulevaan! Seuraan suurella mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
 2. Tuo kaikki vaikuttaa niin upealta ja hienolta, ettei osaa edes kommentoida! Ihan sanattomana täällä.. :-)

  Ihania aarteita, onneksi osaat arvostaa niitä!

  VastaaPoista
 3. Onpa teillä mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava projekti alkamassa!
  Tulen mielenkiinnolla seuraamaan remonttianne ja "löytöjänne"! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Teillä on edessä rankka mutta sitäkin mielenkiintoisampi projekti. Onneksi te saitte Siltakulman, selvästi nyt se on oikeissa sitä arvostavissa käsissä!

  VastaaPoista
 5. Ihana talo!!! Lämpönen onnittelurutistus täältä!!! Onpas hienoa päästä seuraamaan teidän matkantekoa kohti Siltakulmaa... Innolla odotan lisää kuvia :)

  VastaaPoista
 6. Aarteita...kuulostaa pienen ja isonkin tytön unelmalta:) Minultakin olisi varmaan yöunet menneet suunnitelmia tehdessä, voin kuvitella:) Itse tuskin koskaan pääsen vanhaa taloa kodikseni kunnostamaan, vaikka se ainainen haave onkin. Toinen puolisko ei tälle ajatukselle aikoinaan lämmennyt ja nyt koti on täällä, missä on.

  Mukavaa toukokuuta sinne!

  VastaaPoista
 7. Mitähän kaikkia aarteita talo pitää piilossaan!?! Aaahhhh =0)

  Hv76

  VastaaPoista
 8. Olipa talolla onnea että sai teidät :) Mitähän kaikkea jännää vielä löytyy...

  VastaaPoista
 9. Kiitti vinkistä tänne. Mä olin pari päivää poissa netin ääreltä ja mitä kaikkea onkaan tapahtunut!!

  Mihin ihanaan olettekaan näppinne työntäneet!!??

  Kun oma remppa alkaa lähestymään loppua, niin kiva, että muut jaksaa ;)

  VastaaPoista
 10. Upeat maisemat! Ihanaa,kun joskus ne unelmat toteutuvat! :)

  VastaaPoista
 11. mulla kutkuttaa ihanasti teiän puolesta!on niin jännää tutkia ja tonkia jotain,mistä voi löytyä ihan mitä vaan!!!!riemullisia hetkiä unelmanne parissa<3

  VastaaPoista
 12. Näyttää niin ihanalta. Suunnitelkaa rauhassa ja maltilla. Siitä tulee ihana koti. Nuo lattiat ovat kyllä ihan parhaat.

  VastaaPoista
 13. Oi, sieltähän löytyy vaikka mitä ihana. Minullakin puoliso on ehdottomasti kaiken uuden kannalla, eli voin vain haaveilla vanhasta talosta.

  VastaaPoista
 14. Sydän pakahtuen luen ja katselen aarrettanne. Ja maisema, ai että :)
  -Paula-

  VastaaPoista
 15. Voi, olen aina haaveillut pääseväni penkomaan vanhaa taloa...Mieletön maisema ikkunasta, tulette asumaan unelmaani:)

  VastaaPoista
 16. Mikä näkymä makuuhuoneen ikkunasta! Aivan upea! Ja kivoja löytöjä olette talosta tehneet, varmasti niitä tulee eteen vielä lisää!

  VastaaPoista
 17. Aika lailla unelmapaikka, mukava päästä seuraamaan projektia!

  VastaaPoista
 18. Hei!!
  Aivan tuli kylmät väreet, kun olin niin ihastuksissani tein löydöistä!
  Sekä talosta, että nuista pikkujutuista =D
  Kuten joku aiemmin mainitsikin, niin hyvä että talo sai teidät!!

  -Marika

  VastaaPoista
 19. Voi kissan viikset, että teitä on onni potkinut!! :)
  Hirmuisesti kiitos, että laitoit tämän uutukaisen blogisi osoitteen tulemaan - eikä muuta kuin paljon reipasta ja iloista meiltä teidän ja talovanhuksen yhteiselle taipaleelle! :)

  VastaaPoista
 20. Wau! :) Aivan mahtava juttu! Onnea!
  -Minna-

  VastaaPoista
 21. Voi apua... i h a n a !! Ja kiitos kun otat meidät mukaasi kohti unelmien Siltakulmaa :) Toteutat samalla minun (kuten varmaan monen muunkin lukijan) unelman rempata vanha tunnelmallinen talo omaksi kodiksi... tätä jään siis suurella mielenkiinnolla seuraamaan!

  VastaaPoista
 22. Aivan ihanan talovanhusken olette löytäneet. Mukava päästä seuraamaan projektianne!!! Ja voi vitsi millaisia aarteita, voi kun pääsisi itsekkin tullaisia aarteita etsimään :)

  VastaaPoista
 23. Nyt olette kyllä päässeet käsiksi sellaiseen unelmaan, että oksat pois! Kuvankauniit maisemat, tuollaisessa kodissa varmasti sielu lepää. Ja mieti niitä jouluja... Huoh. <3 (ai minäkö jouluhörhö? ;))

  Vielä kerran onnea ja tsemppiä. Ihania aarteita! <3

  -Päivi-

  VastaaPoista
 24. Oikein paljon onnea!
  Ihana talo ja niin kauniissa maisemassa! Hienoa!
  Ja lämmin kiitokseni tästä uuden blogisi osoitteesta!

  VastaaPoista
 25. Ja taas voin todeta, että 'elät unelmaani'
  Ja täytyy kyllä hattuakin nostaa, että jaksatte taas!
  Hienoa, että taas saadaan seurata, mitä kaikkea tuo talo tuokaan tullessaan teille!

  VastaaPoista
 26. Kuulostaa aivan ihanalta! Mitä kaikkia aarteita vielä löydättekään talosta :) Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 27. Onnea oikein kovasti ja tsemppiä tulevaan projektiin! Olen iloinen puolestanne :).

  T: Kati

  VastaaPoista
 28. Kiitos linkistä tänne, vaikuttaapa upealta! Saako udella, pysyttekö samassa kaupungissa vai siirryttekö naapurikuntaan? Onnea uuteen projektiin!

  VastaaPoista
 29. kiitos että sain jatkaa teidän seikkailun seuraamista.itsekin vietin aikoinaan lapsuuteni isossa vanhassa puutalossa joka oli ollut entinen kyläkoulu Pohjois-karjalan eräällä kylällä.vanhempani remontoivat ja oli niin viihtyisää.olet onnekas!

  VastaaPoista
 30. Sain tänään, juuri äsken, sähköpostia ja tien tänne. Kiitos paljon. Ihanaaaaa ! Onnea !

  Mindi ja Fanni, ooh mitkä nimet! Meillä tuttuna yksi tyttönen jonka nimi on MANDI mutta Mindi on nimenä ihan uusi. Jos nyt saisin tytön niin voihahan ihanuus mikä nimi tuo MINDI ... ;D

  Tsemppiä rempan kanssa ! Meidän etupiha rehottaa kun mikäkin ja siinä kasvaa semmosta puskaa, mitä ei sitten millään saa kitkettyä pois. Kaivinkone pitäs olla.Juuret on niin syvällä.

  VastaaPoista
 31. Onnea projektiin! Nauti suunnittelusta, älkää hätäilkö, antakaa talon kertoa millainen siitä pitää tehdä. Työniloa ja kaikkea hyvää! terveisin aaltoilee

  VastaaPoista
 32. Voi taivas miten voikaan kuulostaa ja näyttää ihanalta! Hurjasti tsemppiä! Ihana varmaan kesällä toi näköala teidän makkarista.. <3

  VastaaPoista
 33. Voi hitsit miten ihanaa...
  työtä on tosi paljon mutta tästä uudesta kodistanne tulee niin huippu!!!
  I like!!! <3

  VastaaPoista
 34. Ihanaa! Kiitos uuden blogin osoitteesta :)

  VastaaPoista
 35. Ihanan talon olette löytäneet!
  voikun joskus löytyisi meillekkin tuommoinen aarre :)
  innolla jään odottamaan tulevia juttuja ja kuvia uudesta kodistanne!!

  VastaaPoista
 36. Heips!

  Malttakaa ja "kuunnelkaa" taloa! Älkää pitäkö liikaa kiirettä remontin kanssa, asukaa ja fiilistelkää. Itse olen asunut 40-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa 25 vuotta ja NYT tiedän mitä haluan! Tässä ajassa on monet remontit tehty ja lapset kasvaneet aikuisisksi - on ollut ihanaa aikaa! Hyviä remonttikelejä teille!

  VastaaPoista
 37. Ihanaa idylliä ja mikä ihana tuo ikkunasta näkyvä maisema. Sellaisesta voi vain haaveilla, tosin toivoisin että ikkunasta näkyisi merelle :)

  VastaaPoista
 38. Tätä projektia onkin kiva alkaa seuramaan. :) Onnea uudesta hienosta kodista ja toivottavasti remontti sujuu ongelmitta.

  VastaaPoista
 39. Löydätte sieltä varmasti kaikenlaista mielenkiintoista ja jännää.. ; )
  Ja sen pihan ehtii kunnostaa, sitten kun on sen vuoro. Kaikella on aikansa! Tosin minä varmaan aloittaisin ensin pihasta ja sitten vasta talosta, hih ; )
  Ihania remontin suunnitteluhetkiä !

  VastaaPoista
 40. Ihania aarteita varmaankin löytyy. Voi vitsi tollasia on kiva päästä tonkimaan. Ja vielä, kun saa omaa uutta kotiaan laittaa. Mulla ei ainakaan tulisi uni suunnitteluilta kovinkaan helposti :))

  VastaaPoista
 41. Kiitos osoitteesta ja voimia remonttiin! Toivottavasti blogisi päivittyy usein, kunhan pääsette hommiin!

  VastaaPoista
 42. Mitähän kaikkea mahdattekaan löytää?

  VastaaPoista
 43. Näyttää ihanalta, ja tuo maisema ikkunasta <3 Jään innolla odottelemaan mikä kaikkia aarteita mahdattekaan löytää ;)

  VastaaPoista
 44. Minäkin palailen blogimaailmaan ja mitä, mitä?! Aivan upea käänne!! Onnea uudesta kodista! Talo näyttää hurjan isolta ja ihanaa kun sitä ei ole pilattu remonteilla. Vielä päälle järvinäkymät ja mahdollisuuksia täynnä oleva puutarha, siis aivan upeaa! Työtä tämä kaikki vaatii, mutta te tunnutte olevan siellä miehesi kanssa niin hyvä työpari, että kaikki menee sen puolesta varmasti loistavasti. Vitsit miten mahtavaa..

  VastaaPoista
 45. Kiitos linkistä tähän uuteen blogiin.
  Mielenkiinnolla jään seuraamaan tulevaa :)

  VastaaPoista
 46. Kiitos sähköpostista ja linkistä tänne!

  Onnea uuteen kotiin! Ja toivottavasti teette vielä monia yhtä ihastuttavia löytöjä kuin vanha käsilaukku sisältöineen.

  VastaaPoista
 47. Upea talo ja paikka! Onnea ja voimia uuden haasteen edessä.
  t.Ruut

  VastaaPoista
 48. Löysin tänne sattumalta, toivottavasti saan seurata Unelmaanne, vaikka kutsuttuna en ole ollutkaan ;)

  Seinät ja lattia näyttävät kovin samanlaisilta kuin meillä oli jokunen aika sitten. Tapetoimme seinät samoista syistä eli hirret eivät olleet niin hyvännäköisiä, että ne olisi kannattanut jättää näkyviin ja eristettäkin tarvittiin. Ja talon "henkeä" kuunnellen yritämme jatkaa...

  Onnellisia hetkiä Teille unelmanne uuteen kukoistukseen saattamisen parissa! :)

  VastaaPoista
 49. Minäkin jaksan taas haaveilla, unelmat voivat selvästi toteutua :)

  VastaaPoista
 50. Voi mitä kaikkea jännää sekä nostalgista teiltä sieltä vielä löytyykään. Ja tuo huonekorkeus, meillä se on 250 joten hulppealta tuntuu kun tähän lisäisi vielä sen 0,5m.

  VastaaPoista
 51. Voi apua miten ihana talo ja miljöö, mistähän tuollaisen unelman löysitte. Ihanaa kun saa jatkaa seurassasi tässä uudessa unelmassa :)
  Onnea uudelle polulle :D
  T. Anne

  VastaaPoista
 52. Voi että miten haikea olo mulle tulee kun luen tätä uutta blogia... Mutta onneks mä oon niin sinnikäs tyyppi, että tulen teille kyläilemään vaikka muuttaisitte minne vaan napakiven alle piiloon ;) Sitä se teettää kun on maailman parhaaks isosiskoks ruvennut!!!
  Terkuin väsynyt pikkusisko työn äärestä... Maijuliini

  VastaaPoista
 53. Kiitos ihanista kannustavista viesteistä:) Ja vähän me joudutaan vaihtamaan paikkakuntaa... Ei paljon. Joten rakasmaijusisko elä suotta haikeile;)Tuut asumaan siihen meidän vierasmökkiin!

  VastaaPoista
 54. Kuola valuen katson näitä kuvia... HERRRRRRRKULLISEN IHANAN NÄKÖISTÄ!

  VastaaPoista

Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen. Kiitos ♥